Nemsokára 1000 forinttal is olcsóbb lehet ez az élelmiszer

Egy agrárközgazdász szerint egyik kedvenc alapélelmiszerünk kilós ára nemsokára akár 1000 forinttal is visszaeshet.

Raskó György agrárközgazdász nemrég a Magyar Hangnak adott interjújában nyilatkozott úgy, hogy ha kivezetnék az árstopot, akkor a 2,8 százalékos tejről a fogyasztók visszatérnének a másfél százalékos zsírtartalmú tej vásárlására. Így több tejzsír maradna, vagyis az ebből készített élelmiszerek (például vaj, sajt) ára az árstop kivezetését követő 2-3 héten belül mérséklődne – olvasható a Pénzcentrum oldalán.

Akár 1000 forinttal is olcsóbb lehet hamarosan ez az élelmiszer

Az agrárközgazdász számításai alapján a trappista sajt kilónkénti ára akár ezer forinttal is csökkenhetne.

Raskó György az árstop egyéb negatív hatásairól is szót ejtett az említett interjúban. Véleménye szerint egy évi hárommilliárdos bevételű, hat üzletet üzemeltető dunántúli kisvállalkozónak az ársapkák miatt májusban kétmillió, szeptemberben hatmillió, decemberben pedig tízmillió forintos havi veszteséggel kellett szembenéznie. Mindeközben a beszerzési árak egyre jobban eltávolodnak a hatósági áraktól.

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...