5 sajt, mely segíthet a fogyásban

Szerencsére a fogyókúra alatt sem kell lemondanunk a finom sajtokról. A dietetikusok szerint ezeket a fajtákat bátran fogyaszthatjuk.

Milliónyi sajtfajta létezik, így nagy a választási lehetőségünk, sokan azonban úgy gondolják, hogy a diéta alatt tilos a fogyasztásuk: igaz, hogy akadnak olyan sajtok, melyeket jobb ilyenkor kerülni, de jó néhány létezik, melyet ilyenkor is bátran beépíthetünk étrendünkbe.

Az MSN egyik cikkében 3 dietetikus szakértőt kérdezett arról, mely sajtfajtákat szabad a fogyókúra alatt is enni.

A szakértők egyhangúan kijelentették: legalább 5 olyan sajt létezik, melyet akár naponta fogyaszthatnak a diétázók.

A különböző sajtok tele vannak hasznos tápanyagokkal és vitaminokkal. Magas a fehérjetartalmuk, hasznos zsírok találhatóak bennük, ezen kívül foszfort, káliumot és B-12-vitamint tartalmaznak.

Forrásunk volt.


Még több tipp, hogy sikeres legyen a diétád:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...