Saját éttermet egy napra

Biztosan sokan ábrándoztunk már arról, hogy milyen lenne egy általunk megálmodott, saját étterem. A Restaurant Day kereteiben belül ez az álom valóra válhat!

Fotó: restaurantday.org

A Restaurant Day elnevezésű kezdeményezés Helsinkiből indult útjára még 2011 májusában. Néhány fiatal fejéből pattant ki az ötlet, hogy pár napra éttermet nyitnának, majd a barátok és ismerősök révén gyorsan elterjedt a hír, és már az első alkalommal több mint 40 étterem fogadta a vendégeket 13 különböző városban. Ma már minden évben négy alkalommal kerül sor az eseményre és növekvő népszerűségének hála, már hazánkban is van lehetőség, hogy csatlakozzunk! A legutóbbi alkalommal Brazíliától Budapesten át egészen Ausztráliáig több mint 500 étterem nyitott meg, közel 50 városban.

Restaurant Day from Cocoa on Vimeo.

Hogyan nyissunk popup éttermet?

A következő dátum, amikor a Restaurant Day újra életre kel: 2013. május 18. Amennyiben úgy döntünk, hogy mi is részt szeretnénk venni, akkor első lépésben kezdjük a tervezéssel! A helyszínt mi választjuk meg, ami lehet akár a saját nappalink, egy park vagy akár a bérház tetőtere. Az is ránk van bízva, hogy mit kínálunk a vendégeknek: csak kávét és sütit, több fogásos ebédet, grillpartit szervezünk vagy csak limonádét kínálunk. Összefoghatunk a családdal, barátokkal, szomszédokkal, de akár mi egymagunk is belevághatunk a munkába. Természetesen minél ötletesebb dolgot valósítunk meg, annál nagyobb lesz az érdeklődés, tehát érdemes időt fordítani a tervezésre! Mindezek ellenére nem az a szervezők célja, hogy minél extrémebb és furcsa helyszínek és menü szülessen, sokkal inkább olyan közösségi terek megalkotása, ahol bárki jól érezheti magát.

Fotó: restaurantday.org

Adjunk hírt magunkról!

Ha már a helyszín és a menü megvan, akkor regisztráljuk a Restaurant Day honlapján az éttermünket. Válasszunk valamilyen érdekes, könnyen megjegyezhető nevet, amely összhangban van az éttermünk koncepciójával. Határozzuk meg a nyitvatartási időt és minden egyéb tudnivalót, amely segíthet a vendégeknek. Ezen felül létrehozhatunk saját Facebook-eseményt is, hogy minél többen értesüljenek róla, hogy mire készülünk!

Fotó: restaurantday.org

A felkészülés

Éttermet létrehozni nem könnyű vállalkozás, még akkor sem, ha csak egy napig lesz majd nyitva. Bátran kérjünk segítséget a barátoktól és ismerősöktől, mert nemcsak könnyebb lesz a munka, hanem sokkal szórakoztatóbb is. Kezdjük el időben a felkészülést, és gondoskodjunk hűtőkről is, hiszen május 18-én előre láthatólag közel 30 fokos melegre számíthatunk.

Fotó: restaurantday.org

Amennyiben többet szeretnénk megtudni a Restaurant Day programról, akkor érdemes végigböngészni a magyar Facebook-oldaluk jegyzeteit, mert sok kérdésünkre választ adnak a szervezők.

A Restaurant Day hivatalos oldala >>

Restaurant Day a Facebookon >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...