Hamarosan kiderül, kik lesznek 2023 ifjú séftehetségei

Idén Milánóban kap helyet a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny döntője, amelyen október 4-5. között mérkőzhetnek meg a fiatal nemzetközi tehetségek. A regionális válogatókból kikerült 15 döntős munkáit egy hétfős, elismert nemzetközi séfekből álló zsűri értékeli majd.

A 2022-23-as S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 15 kiválasztott döntőse október 4-5. között mérettetheti meg magát a rangos séfverseny nagydöntőjén Milánóban. A kezdeményezéssel az ásványvízmárka olyan nemzetközi fiatal séftehetségek felkutatását célozza, akik a jövőben a gasztronómia fejlődésének vezető alakjai lehetnek. A fődíj mellett a versenyzők esélyt kapnak a három tematikus díj egyikének megszerzésére is, amelyek nyerteseit idén nyáron, a nagydöntő előtt hirdetik ki.

A fődíj mellett a versenyzők esélyt kapnak a három tematikus díj egyikének megszerzésére is

2022 szeptembere és 2023 januárja között világszerte összesen 165 fiatal séf mérte össze tudását a prémium ásványvízmárka által indított izgalmas gasztronómiai kezdeményezés regionális döntőin.

A 15 különböző régióban megrendezett élő főzőversenyeken elismert, neves séfekből álló helyi zsűri bírálta el a résztvevők fogásait. A helyi fordulókon első alkalommal rendezték meg a Fine Dining Lovers kurátori támogatásával létrejött Brain Food fórumot is, amelynek célja, hogy a gasztronómia világával kapcsolatos inspirációt és újszerű ötleteket nyújtson a résztvevőknek. Az eseményeken a nemzetközi kulináris közösség több mint 50 világhírű séfje vett részt inspiráló beszélgetéseken, amelyek során az ágazat legfontosabb témáit vizsgálták meg.

A regionális döntők során régiónként négy tehetséges fiatalt választottak ki, akik a nagydöntőben versenyezhetnek tovább a nemzetközi díjakért. A S.Pellegrino Young Chef Academy fődíjának győztesét a nagydöntőn, a verseny további három elismerésének nyertesét pedig június végén, a nagydöntőt megelőzően hirdetik majd ki. A korábbi évekhez hasonlóan a versenyzők idén is elnyerhetik a Fenntartható Éttermek Szövetsége által megszavazott S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díját, a verseny mentorai által odaítélt Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díját, és a Fine Dining Lovers olvasói által megszavazott Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díját.

A regionális döntők során régiónként négy tehetséges fiatalt választottak ki

2015-ben indítottuk el a S.Pellegrino Young Chef Academy versenyt, hogy a világ számos pontjáról érkező fiatal tehetségeket felkarolva támogassuk a gasztronómia jövőjét. A jelentkezők száma csak az ötödik évadban meghaladta a 4000 főt világszerte, amely egyértelműen a rendezvény sikeréről árulkodik. A verseny egyben belépőt jelent a S.Pellegrino Young Chef Academy több mint 2000 tehetséges séfet számláló globális közösségébe is, amelynek célja, hogy inspiráló, közösségteremtő és edukatív tevékenységeken keresztül vezesse be a fiatal szakembereket a gasztronómia világába. Az októberi nagydöntő a versenyzők felfedezésének utolsó, és egyben kulcsfontosságú pillanata, amelyhez a Sanpellegrino sok sikert kíván a döntősöknek

– mondta el a verseny kapcsán Stefano Bolognese, a Sanpellegrino nemzetközi üzletágának igazgatója.

A fődíjért harcoló kiválasztott fiatalok hét világhírű, elismert séf előtt főznek majd: Eneko Atxa, Riccardo Camanini, Hélène Darroze, Vicky Lau, Pía León, Julien Royer és Nancy Silverton az elkészített ételek alapján választják ki a verseny győztesét. A bírák döntésük során a három fő szempont – technikai készségek, kreativitás és személyes hitvallás – értékelése mellett azt is figyelembe veszik, hogy a jelöltek milyen pozitív változást teremthetnek a társadalomban az ételeiken keresztül. A döntőbe vezető úton a fiatal séfek továbbra is együttműködnek szakmai mentorukkal, hogy közösen tökéletesítsék egyedi fogásaikat.

A döntőbe vezető úton a fiatal séfek továbbra is együttműködnek szakmai mentorukkal

A S.Pellegrino Young Chef Academy díj regionális győztesei, a felkészítő mentorok és a nyertes fogások:

  1. Erick Alfredo Bautista Chacon, és mentora, Lula Martin Del Campo, ‘Oaxaca földje és keze’ (Latin-Amerika és a Karib-térség);
  2. Raul Garcia, és mentora, Stefan Heilemann, ‘Süllő kagylóval, articsókával, sárgaborral, barigoule-módra’ (Nyugat-Európa);
  3. Anton Lebersorger, és mentora,Daniel Gottschlich, ‘Bresse-i csirke, Schmidener Feld-i sárgarépával, kimchi és thai béarni mártással’ (Közép-Európa);
  4. Marcus Clayton, és mentora,Lisa Goodwin-Allen, ‘Zellergumó almával és gombával’ (Egyesült Királyság);
  5. Robin Wagner, és mentora, Peter Gilmore, ‘Füstölt zellergumó Granny Smith almával és ropogós taro gyökérrel’ (Csendes-óceáni régió);
  6. Pierre-Olivier Pelletier,és mentora, Suzanne Barr, ‘Fiatalon érlelt füstölt kacsa édesfűvel, sárga nyírfaszirupos, ropogós gabonával, karotinos öntettel, sült gabonamártással és kanadai aranyvesszővel’ (Kanada);
  7. Jet Loos, és mentora, Dick Middelweerd, ‘A tenger íze’ (Észak-Európa);
  8. Daniel Garwood,és mentora, Nina Compton, ‘Érlelt kacsa és datolyaszilva tak cheongju banchan körettel, egy utazó szemszögéből (Egyesült Államok);
  9. Yi Zhang,és mentora, Stefano Bacchelli, ‘Utazás Guangxi-ba’ (Kontinentális Kína);
  10. Ian Goh,és mentora, Dave Pynt, ‘Örökölt bárány’ (Ázsia);
  11. Grigoris Kikis, és mentora, Georgianna Hiliadaki, ‘A tőkehal története’ (Délkelet-Európa és a mediterrán térség);
  12. Nelson Freitas,és mentora, Filipe Carvalho, ‘Ropogós vörös sügér tengeri sünnel és házi fekete fokhagymával’ (Ibériai-országok);
  13. Mythrayie Iyer,és mentora, Johnson Ebenezer, ‘Barter – Az indiai konyha fejlődése a felfedezések korában’ (Afrika, Közel-Kelet és Dél-Ázsia);
  14. Michele Antonelli,és mentora, Andrea Aprea, ‘Forgasd meg a karfiolt' (Olaszország);
  15. Camille Saint-M’Leux,és mentora, Christope Bacquié, ‘Faszénen sült marhasteak Chateauneuf borban, tintahalzsírral és füstölt heringtojással’ (Franciaország).

A döntősökről további információk a verseny weboldalán olvashatók.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...