Ezért borultak rózsaszínbe a magyar pékségek és az éttermek

Rózsaszínbe borultak a pékségek és az éttermek, a pinkben pompázó ételek és italok pedig egész októberben igyekeznek felhívni a figyelmet a mellrákszűrés fontosságára.

A Mellrákinfó Egyesület az előző évekhez hasonlóan idén októberben is folytatja éttermekkel, pékségekkel, cukrászdákkal közösen a Pink Gasztro és Pink Péntek a Pékségekben kampányait – derül ki a Dining Guide cikkéből.

A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a mellrákszűrés fontosságára, ugyanis Magyarországon évente átlagosan 8500-9000 nőnél diagnosztizálnak mellrákot, évente pedig nagyjából 2500 nő veszíti el életét a késői felismerés miatt. A betegség a korai stádiumban felismerve rendkívül jó arányban gyógyítható, az ingyenes mammográfiás szűrővizsgálatokra viszont csak a nők 40 százaléka megy el, pedig 45 és 65 év közötti hölgyek esetében két évente van lehetőség az ingyenes szűrésre.

Azért, hogy emelkedjen a részvételi arány, a Mellrákinfó Egyesület úgy döntött, idén is folytatja az elmúlt évek nagy sikerű kampányait, melyhez elsőként csatlakoztak a Kés, Villa, Buda tagjai, a Mezzo Music Restaurant, a Bobo Restaurant, a Promontor Kertvendéglő, a Jardinette Kertvendéglő, a Stelázsi, és a Leo Bistro.

Az egész októberben tartó megmozduláshoz számos kézműves pékség és cukrászda is becsatlakozott, idén pedig már második alkalommal áll az ügy mellé a Four Season Gresham Palota, mely csodálatos pink süteményekkel és italokkal várja a vendégeket, október 19-én este pedig egy Power in Pink nevű estet szerveznek, melyen a magyar popzene egyik ikonikus alakja lép színpadra egy meglepetéskoncert erejéig, az est további hangulatát pedig Ruby Pearl biztosítja, egy kellemes funk & soul produkcióval.

„A mellrákkal való szembesülés és a gyógyuláshoz vezető út emberfeletti”– mondta Halom Bori, az egyesület vezetője.

Ezért igyekszünk minél több fórumon a lehető legtöbb embert megszólítani. Kötelességünk vigyázni a testünkre és annak jelzésire, és el kell járni az ingyenes mammográfiás szűrővizsgálatra 2 évente a 45-65 év közötti hölgyeknek. Ha pedig bármi szokatlant észlelünk magunkon, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni.

A kampányhoz csatlakozó vendéglátóhelyeken a vendégek a mellrák elleni küzdelem fontosságáról olvashatnak, a pink ételek eladásából származó bevételből pedig nem az egyesület munkájához járulhatunk hozzá, amely idén egy vénaszkenner megvásárlását tervezi a befolyt összegből.

A PINK OKTÓBERBEN résztvevő vendéglátóhelyek, pékségek:

Fours Seasons Gresham Palota
Mezzo Restaurant
Stelázsi Kávézó, Étterem és Borbár
Promontor Kertvendéglő
Jardinette Kertvendéglő

Bobo Restaurant
LEO Bistro
Egyszarvú/Unicorn Bistro
Alkimista Kulináris Műhely
Sugar & Candy

Emmarozs Pékség
Panificio Il Basilico
Jenői Pékség
Búzakék Pékség
Bäckerei Leitermann
Határkő Delikát
Arán Bakery
Lisztfelhő Inimini pékség
Babushka Pékség
Szilva kenyere
Diósdi kiskifli pékség

Címlap: Mellrákinfó Egyesület


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

Így alakul idén a szaloncukor ára

A szaloncukor az ünnepek elmaradhatatlan kelléke. Ha valaki nem is rajong kimondottan a színes, zörgős csomagolású falatnyi édességért, még akkor is vesz mutatóba egy pár szemet. Az idei árak alakulásáról a Péncentrumnak nyilatkozott a Magyar Cukrász Ipartesület szakmai elnöke.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...