Ezt az egy bakit ne kövesd el, amikor rózsabokrot nevelsz

Ki a rózsát szereti, rossz ember nem lehet. De vajon mi az, amit rengetegen elrontanak/elfelejtenek, mikor rózsát termesztenek? Eláruljuk.

Növényt termeszteni nemes feladat, és nem is a legegyszerűbb, viszont megér minden percet, mert a munka folyamata és természetesen a munka gyönyörű gyümölcse is feltölti a lelket. A rózsatermesztés a növényekkel való foglalatoskodáson belül is kiemelt munkakör, hiszen nincs is szebb, mint otthon, a kertben vagy a lakásban a saját rózsánkat nézegetni.

Van azonban egy tipikus és sokszor végzetes baki, amit a legtöbben elkövetnek, ha rózsabokrot nevelnek:

nem szabadítják meg a rózsát az elhalt, elszáradt virágoktól!

Ezt az egy bakit ne kövesd el, amikor rózsabokrot nevelsz

Hogy miért fontos leszedni az elszáradt virágokat?

Azért, mert így könnyebben terjedhetnek a különböző fertőzések, kórokozók a rózsán, sőt, azzal, hogy megszabadítjuk a már nem virágzó fejektől, rengeteg energiát adunk a növénynek az újabb virágok növesztéséhez - írja az Agrárszektor.

Ha egyes szomszédoknál, ismerősöknél állandóan virágzó rózsát látsz, az pont emiatt lehet: ők rendszeresen eltávolítják az elszáradt bimbókat, így sokkal több virágzó rózsájuk lesz.

Mindig vágd le a száraz virágokat!

Egy nem egészséges virág fertőzéseket terjeszthet, főleg, ha az eső is esik, hiszen ez szinte biztosan gombásodáshoz, a szár elhalásához vezet - ne engedjük, hogy a rózsabokor arra használja energiáit, hogy megmentse, ami már nem menthető, vágjuk le az elszáradt fejeket!

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...