Roston sült pisztráng kókuszos édes burgonyapürével, ropogós ázsiai salátával
Hozzávalók
- 2 db pisztrángfilé
- 2 közepes édesburgonya
- 1,5 dl kókusztej
- 1 szál póréhagyma
- 2 tk reszelt gyömbér
- 1 közepes sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- chili ízlés szerint
- 10 dkg cukorborsó
- só és bors ízlés szerint
- 1 ek szezámolaj
Elkészítés
- Enyhén sós vízben felrakjuk főni a kockára vágott édesburgonyát. Amikor puhára főtt, kókusztejet adunk hozzá, és botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk.
- A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, leforrázzuk, és hideg vízbe rakjuk. Lecsepegtetjük, és szezámolajjal bekeverjük a salátátegy kevés chilivel.
- A pisztrángot kevés olajon megpirítjuk, és készre sütjük. Ízlés szerint tálaljuk.