A rost, mely segítheti a fogyásod, és a banánban is megtalálható

Akár táplálékkiegészítőként is szedheted, de rengeteg olyan étel van, amiben megtalálható.

A fogyókúrázókat ma már rengeteg étrendkiegészítő támogatja, azonban egy kutatás szerint van egy rost, mely megnégyszerezheti a fogyást, ez pedig nem más, mint az inulin – a vizsgálatok során kimutatták, hogy ezen táplálákiegészítő szedése után a résztvevők a testsúlyuk 2,3 százalékát veszítették el, míg a kontrollcsoportban ez a szám csupán 0,6 százalék volt.

A rost, mely segítheti a fogyásodat és a banánban is megtalálható

Az inulin egy olyan rost, amely természetes módon számos élelmiszerben, többek között a póréhagymában, búzában, banánban és a spárgában is megtalálható.

Az inulin egy természetes rost, mely jelentősen csökkenti az étvágyat, alacsony kalóriatartalmú, és rengeteg rost van benne, mellyel javítja az emésztést.

A vizsgálatban 44 túlsúlyos ember vett részt, akiket 18 héten át kísértek figyelemmel. Az egyik csoport napi 30 g inulint kapott, míg a másik csoport placebót. Az első kilenc hét során ugyanannyit fogytak mindkét csoport tagjai, ezt követően azonban az inulint szedők testsúlycsökkenése megugrott: amíg az inulint szedők 2,3 százalékos fogyást értek el, addig a kontrollcsoport mindössze 0,6 százalékos fogyással büszkélkedhetett.

Az inulint szedő alanyok szignifikánsan kevesebbet ettek (nagyjából 270 kcal-val kevesebbet), és a 18 hetes látogatáskor sem következett be visszaesés a táplálékfelvételben, annak ellenére, hogy az inulinos csoportban összesen 7%-os súlycsökkenés következett be, ami arra utal, hogy az inulin súlyszabályozásra gyakorolt hatása az étvágy modulációján keresztül közvetített

– írják a szerzők.

Forrásunk volt.


Még többet a fogyásról:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...