Rossz hír érkezett az idei karácsonyi fenyőfákkal kapcsolatban

Nem érdemes az utolsó pillanatig várni a fenyővásárlással, idén ugyanis érezhetően megemelkedik majd a karácsonyfák ára.

Drágább lesz idén a karácsonyfa - a Metropol cikke szerint ugyanis minden, a faneveléshez és fakivágáshoz szükséges kellék ára két-háromszorosára nőtt az elmúlt időszakban, ráadásul idén a járvány miatt kevesebben mennek ki árusítani a különböző piacokra, eladóhelyekre.

A napilap Péntek Gézát, egy surdi őstermelőt kérdezett arról, mire lehet számítani idén karácsonykor a fenyőfa-árusítással kapcsolatban. A karácsonyra szánt fenyők előkészítését már nyáron elkezdik a termelők, a viszonteladók is ebben az időszakban rendelik be a kívánt mennyiséget. Péntek Géza szerint már nyár közepe óta jól látható, hogy hiány lesz a fákból, a viszonteladók ugyanis a koronavírus-járvány második hulláma miatt kevesebb fát rendeltek az előző évekhez képest.

Fotó: Getty Images

Idén a járvány miatt várhatóan kevesebb ember fog fenyőt venni, ezen információk függvényében pedig a termelő szerint nem érdemes sokáig várni a favásárlással, az ünnepek közeledtével sem lesznek olcsóbbak a fák.

A termelők nemcsak Magyarországon, de más országokban is november közepén kezdik meg a fák kivágását, Péntek Géza szerint így az az elképzelés is téves, mi szerint a később vásárolt, külföldről érkező fa frissebb.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...