Ropogós cukkinikarikák a sütőből

Nemsokára kezdődik a suli, jó elgondolkodni azon, hogyan újítsunk az idei uzsifelhozatalon. Ez a ropogós cukkinichips egy ragyogó megoldás, és villámgyorsan elkészíthető!

Nem csak a tanév, de a különböző délutáni különórák, edzések is kezdetüket veszik. Így a tízórai mellé a gyümölcsön kívül még jó lesz pakolni valami rágcsát. Ne legyen túl mancsos, ne koszolják vele össze magukat a gyerekek, és lehetőleg legyen valami zöldségféle. A puffasztott bolti péksütik elnyomják a gyomrot, nehéz utána futni, focizni, sőt, a külön matekon sem jönnek a gondolatok: vajon mi a megoldás?!

Sütőben sült cukkinis rágcsa recept

Mindent, amit lehet, sütőben sütök. Sokkal kevesebb, szinte elhanyagolható az olajszükséglete. A konyha nem lesz órákon keresztül büdi, nincs annyi mosatlan edény, nekünk sem kell megbirkóznunk az olajban tocsogós ételekkel és az utána váró kajakómával. Lassan őszbe hajlik az időjárás, úgyhogy most már a kánikula sem gátolja a sütőhasználatot. Fasírt, melegszendvics, rántott husi, sült krumpli, minden ott landol.

Sütőben sült cukkinis rágcsa recept

Ezek a kedves, ropogós cukkinikarikák is így végezték. A bundázásuk pofonegyszerű, nem kell hozzá tojás, tehát nem olyan ragacsos a készítése. Minél tovább várakozhatnak, hűlhetnek sütés után, annál roppanósabbak lesznek.

Sütőben sült cukkinis rágcsa recept

Tudom, sok anyuka küzd különböző problémákkal a konyhában, mert az egyik gyerek laktózérzékeny, a másik csak gluténmentes ételeket ehet. Nos, ezt a cukkinichipset bárki fogyaszthatja, csak használjon laktózmentes tejet és/vagy gluténmentes zsemlemorzsát. Itt jegyzem, meg, hogy a recept legfontosabb momentuma a házi morzsa készítése. Csak egy késes aprító kell hozzá és a pár napos zsemle a polcról. Ettől lesz tökéletes!

Jövőhéten újabb csomagolható variánsokkal jövök, addig próbáljátok ki ezt a gyöngyszemet, megéri!

Gréti

Címlapról ajánljuk