Ropogós cukkinikarikák a sütőből

Nemsokára kezdődik a suli, jó elgondolkodni azon, hogyan újítsunk az idei uzsifelhozatalon. Ez a ropogós cukkinichips egy ragyogó megoldás, és villámgyorsan elkészíthető!

Nem csak a tanév, de a különböző délutáni különórák, edzések is kezdetüket veszik. Így a tízórai mellé a gyümölcsön kívül még jó lesz pakolni valami rágcsát. Ne legyen túl mancsos, ne koszolják vele össze magukat a gyerekek, és lehetőleg legyen valami zöldségféle. A puffasztott bolti péksütik elnyomják a gyomrot, nehéz utána futni, focizni, sőt, a külön matekon sem jönnek a gondolatok: vajon mi a megoldás?!

Sütőben sült cukkinis rágcsa recept

Mindent, amit lehet, sütőben sütök. Sokkal kevesebb, szinte elhanyagolható az olajszükséglete. A konyha nem lesz órákon keresztül büdi, nincs annyi mosatlan edény, nekünk sem kell megbirkóznunk az olajban tocsogós ételekkel és az utána váró kajakómával. Lassan őszbe hajlik az időjárás, úgyhogy most már a kánikula sem gátolja a sütőhasználatot. Fasírt, melegszendvics, rántott husi, sült krumpli, minden ott landol.

Sütőben sült cukkinis rágcsa recept

Ezek a kedves, ropogós cukkinikarikák is így végezték. A bundázásuk pofonegyszerű, nem kell hozzá tojás, tehát nem olyan ragacsos a készítése. Minél tovább várakozhatnak, hűlhetnek sütés után, annál roppanósabbak lesznek.

Sütőben sült cukkinis rágcsa recept

Tudom, sok anyuka küzd különböző problémákkal a konyhában, mert az egyik gyerek laktózérzékeny, a másik csak gluténmentes ételeket ehet. Nos, ezt a cukkinichipset bárki fogyaszthatja, csak használjon laktózmentes tejet és/vagy gluténmentes zsemlemorzsát. Itt jegyzem, meg, hogy a recept legfontosabb momentuma a házi morzsa készítése. Csak egy késes aprító kell hozzá és a pár napos zsemle a polcról. Ettől lesz tökéletes!

Jövőhéten újabb csomagolható variánsokkal jövök, addig próbáljátok ki ezt a gyöngyszemet, megéri!

Gréti

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...