Te rongyos élet! Csodás és különleges édes-sós rétes készült nálunk, és a legtalálóbb jelzőt kapta: rongyosnak neveztük, különleges elkészítési módja miatt kiérdemelte. Tölteléke sem éppen unalmas, ugyanis nem mákos, almás vagy túrós, hanem eperlekváros-sajtos belsőt kapott.
Hozzávalók:
16 db réteslap (40dkg), 75 g vaj, 75 g olívaolaj, só, bors, fokhagymapor, kakukkfű, 250 g camembert sajt, 150 g eperlekvár, 3 db tojás, 1 dl habtejszín, 2 dl tej
...és hogy miért rongyos?
...mert a réteslapokat egyesével kell lekennünk a vaj és az olívaolaj keverékével, majd az egyik oldal mentén felgyűrni, kábé úgy, mintha egy takarót tolnánk odébb, vagy egy függönyt húznánk el a karnison.
Tipp: a vajas-olajos keveréket érdemes előre megsózni, így biztosan nem lesz íztelen az ételünk.
Elkészítés:
A felgyűrt réteslapokat sütőtepsibe sorakoztatjuk, a résekbe szeletelt camembert sajtot szurkálunk, majd elszórtan rákanalazzuk az eperlekvárt.
A tojásokat elkeverjük a tejszínnel és a tejjel, ízlés szerint mehet bele fokhagyma és frissen őrölt bors is. Sózzuk, majd a réteslapokra öntjük, ügyelve rá, hogy egyenletesen járja át a keverék a tepsi tartalmát.
A tetejét megszórjuk kevés kakukkfűvel, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész rétest hagyjuk picit pihenni, majd langyosan fogyasztjuk.
Ha másféle rétesre vágysz:
A rongyos rétes teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Rosanics Petra
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több kirobbanó recept itt vár: