Így süss eperlekvártól és camembert-től szaftos RONGYOS rétest

Édes vagy sós? Mindkettő! AZ alábbi rétes nemcsak abban különleges, hogy függöny módjára húzgáljuk benne a réteslapokat, melytől megkapja olyannyira eredeti rongyos külsejét, hanem abban is, hogy egyaránt kerül bele édes eperlekvár és sós camembert sajt is.

Te rongyos élet! Csodás és különleges édes-sós rétes készült nálunk, és a legtalálóbb jelzőt kapta: rongyosnak neveztük, különleges elkészítési módja miatt kiérdemelte. Tölteléke sem éppen unalmas, ugyanis nem mákos, almás vagy túrós, hanem eperlekváros-sajtos belsőt kapott.

Rongyos rétes, az eperlekváros, camembert sajtos csodapite, recept a képen! / Recept és fotók: Rosanics Petra

Hozzávalók:

16 db réteslap (40dkg), 75 g vaj, 75 g olívaolaj, só, bors, fokhagymapor, kakukkfű, 250 g camembert sajt, 150 g eperlekvár, 3 db tojás, 1 dl habtejszín, 2 dl tej

...és hogy miért rongyos?

...mert a réteslapokat egyesével kell lekennünk a vaj és az olívaolaj keverékével, majd az egyik oldal mentén felgyűrni, kábé úgy, mintha egy takarót tolnánk odébb, vagy egy függönyt húznánk el a karnison.

Tipp: a vajas-olajos keveréket érdemes előre megsózni, így biztosan nem lesz íztelen az ételünk.

Rongyos rétes, az eperlekváros, camembert sajtos csodapite, recept a képen! / Recept és fotók: Rosanics Petra

Elkészítés:

A felgyűrt réteslapokat sütőtepsibe sorakoztatjuk, a résekbe szeletelt camembert sajtot szurkálunk, majd elszórtan rákanalazzuk az eperlekvárt.

A tojásokat elkeverjük a tejszínnel és a tejjel, ízlés szerint mehet bele fokhagyma és frissen őrölt bors is. Sózzuk, majd a réteslapokra öntjük, ügyelve rá, hogy egyenletesen járja át a keverék a tepsi tartalmát.

Rongyos rétes, az eperlekváros, camembert sajtos csodapite, recept a képen! / Recept és fotók: Rosanics Petra

A tetejét megszórjuk kevés kakukkfűvel, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész rétest hagyjuk picit pihenni, majd langyosan fogyasztjuk.

Ha másféle rétesre vágysz:

A rongyos rétes teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több kirobbanó recept itt vár:

Címlapról ajánljuk

További cikkek