Így süss eperlekvártól és camembert-től szaftos RONGYOS rétest

Édes vagy sós? Mindkettő! AZ alábbi rétes nemcsak abban különleges, hogy függöny módjára húzgáljuk benne a réteslapokat, melytől megkapja olyannyira eredeti rongyos külsejét, hanem abban is, hogy egyaránt kerül bele édes eperlekvár és sós camembert sajt is.

Te rongyos élet! Csodás és különleges édes-sós rétes készült nálunk, és a legtalálóbb jelzőt kapta: rongyosnak neveztük, különleges elkészítési módja miatt kiérdemelte. Tölteléke sem éppen unalmas, ugyanis nem mákos, almás vagy túrós, hanem eperlekváros-sajtos belsőt kapott.

Rongyos rétes, az eperlekváros, camembert sajtos csodapite, recept a képen! / Recept és fotók: Rosanics Petra

Hozzávalók:

16 db réteslap (40dkg), 75 g vaj, 75 g olívaolaj, só, bors, fokhagymapor, kakukkfű, 250 g camembert sajt, 150 g eperlekvár, 3 db tojás, 1 dl habtejszín, 2 dl tej

...és hogy miért rongyos?

...mert a réteslapokat egyesével kell lekennünk a vaj és az olívaolaj keverékével, majd az egyik oldal mentén felgyűrni, kábé úgy, mintha egy takarót tolnánk odébb, vagy egy függönyt húznánk el a karnison.

Tipp: a vajas-olajos keveréket érdemes előre megsózni, így biztosan nem lesz íztelen az ételünk.

Rongyos rétes, az eperlekváros, camembert sajtos csodapite, recept a képen! / Recept és fotók: Rosanics Petra

Elkészítés:

A felgyűrt réteslapokat sütőtepsibe sorakoztatjuk, a résekbe szeletelt camembert sajtot szurkálunk, majd elszórtan rákanalazzuk az eperlekvárt.

A tojásokat elkeverjük a tejszínnel és a tejjel, ízlés szerint mehet bele fokhagyma és frissen őrölt bors is. Sózzuk, majd a réteslapokra öntjük, ügyelve rá, hogy egyenletesen járja át a keverék a tepsi tartalmát.

Rongyos rétes, az eperlekváros, camembert sajtos csodapite, recept a képen! / Recept és fotók: Rosanics Petra

A tetejét megszórjuk kevés kakukkfűvel, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész rétest hagyjuk picit pihenni, majd langyosan fogyasztjuk.

Ha másféle rétesre vágysz:

Vaníliás réteskosárkák

Ezek a muffinformában sült fodros kis réteskosarak elegánsak, könnyedek, és isteni finomak. Ropogós réteslapok rózsákba sodorva, friss áfonyával és krémes pudinggal összesütve. Ezt a ...

Sült feta réteskabátban

Ha sajtra gondolunk, a lágyan olvadó textúrája jut először az eszünkbe. Hát a feta nem igazán egy ilyen fajta, DE mi mutatunk egy receptet, ami a feta elkészítésének egy csodálatos ...

A rongyos rétes teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több kirobbanó recept itt vár:

Legújabb receptek

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!