Április végén a Nébih szakemberei a NAV munkatársaival együtt egy Pest megyei, pizzakészítéssel és kiszállítással foglalkozó magánszemélynél tartottak ellenőrzést. A vizsgálat során megállapították, hogy az egység az élelmiszer-előállításhoz szükséges engedéllyel és adószámmal nem rendelkezik.
A helyszínen több, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő műszaki, higiéniai és személyi hiányosságot is feltártak a szakemberek. Például melegvíz-ellátás nem volt sem mosogatáshoz, sem kézmosáshoz, a padozat pedig takarítatlan volt. A helyiség olyan tárgyakkal és eszközökkel volt tele, amelyek az ételkészítéshez nem szükségesek (pl. monitor, óriás sakkbábuk, gépkocsi akkumulátorok, motorolaj, rossz hűtőszekrények stb.). A pizza készítését és kiszállítását végző személyek a szükséges egészségügyi igazolásokkal nem rendelkeztek.
Az egységben fellelt nem nyomon követhető és lejárt alapanyagokat a hatóság a helyszínen a forgalomból kivonta és az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A NAV eljárást indított, amelynek eredménye akár 1 millió forint mulasztási bírság is lehet, és a pizzázó nyilvántartásai alapján utólagos vizsgálatra is sor kerülhet.
Ezeket olvastad már?
10 értelmetlenül túltolt éttermi kajaszervírozás
Van egy vékony határvonal a kreatív és az ízléstelen között, és sajnos ezt néha az éttermeknek is sikerül átlépnie. Nézzétek meg, hogyan tolják túl néhány helyen a tálalást!
Fenes GábrielEbből a spenótból ne egyél, mert mérgező lehet
Magas kadmiumtartalom miatt vont vissza fagyasztott spenótot a Nébih.
Nosalty15-en lettek rosszul az éttermi gulyáslevestől
Mentő vitt kórházba 15 turistát miután étteremben ettek, feltehetőleg gulyáslevest.
Nosalty31-féle tejfölt tesztelt a Nébih, majdnem a felével volt probléma
Legújabb terméktesztjén a 20%-os zsírtartalmú tejfölöket tesztelte a Nébih. A 31 tejfölből 15-tel szemben kellett valamilyen probléma miatt eljárást indítani.
Nosalty