Velem többször előfordult már, főleg egész napos forgatások alatt, hogy se időm, se lehetőségem nem volt arra, hogy az ebédemet megmelegítsem, vagy rendes főtt kaját vegyek. Ilyenkor igyekeztem valami strapabíró zöldsalátát összedobni, de valljuk be, azért az nem ugyanaz. Aztán egy ponton felfedeztem a bulgursalátát, ami nem is igazán saláta, de simán kibír egy délelőttöt a táskádban, és az sem baj, ha hidegen kell megenned, mert úgy is marha finom!
Itt a bulgur és a sült csirke az alap. Ez előbbi lehet teljesen sima vagy akár paradicsomos is, utóbbi pedig serpenyőben lesütött, bolti grillcsirke vagy hétvégi maradék. Ezen túl már csak zöldségekkel kell turbóznod, jól megfűszerezned, és feltéteket pakolnod rá.Az én egyik nagy kedvencem ez a kókuszos-currys-karfiolos verzió. Először is a fűszereket egy serpenyőben életre kell kelteni, azaz kevés olajon átpirítani, ezután mehet hozzá az apróra tördelt karfiol, majd a kókuszkrém. Néhány percig lefedve, majd fedő nélkül kell pirítani, és egyetlen módon lehet csak elrontani, ha túl sokáig főzzük - ekkor ugyanis elveszíti a roppanósságát a zöldség.Ehhez aztán hozzá lehet forgatni a csirkét, mehet még bele gránátalmamag, friss petrezselyem vagy koriander, esetleg fetasajt. A tetejére pedig pirított hagyma vagy kevés szeletelt mandula, hogy a ropogós textúrák is meglegyenek. Szerintem ez a legjobb csomagolt ebéd!