A rohanós hétköznapok legjobb ebédje, amit még melegíteni sem muszáj

Volt már úgy, hogy egy rohanós hétköznapod úgy alakult, hogy még az étel melegítésére sem volt lehetőséged? Ha tudod, hogy ez vár rád, akkor mutatjuk mit csomagolj magadnak!

Velem többször előfordult már, főleg egész napos forgatások alatt, hogy se időm, se lehetőségem nem volt arra, hogy az ebédemet megmelegítsem, vagy rendes főtt kaját vegyek. Ilyenkor igyekeztem valami strapabíró zöldsalátát összedobni, de valljuk be, azért az nem ugyanaz. Aztán egy ponton felfedeztem a bulgursalátát, ami nem is igazán saláta, de simán kibír egy délelőttöt a táskádban, és az sem baj, ha hidegen kell megenned, mert úgy is marha finom!

Karfiolos bulgursaláta recept - Kattints!

Itt a bulgur és a sült csirke az alap. Ez előbbi lehet teljesen sima vagy akár paradicsomos is, utóbbi pedig serpenyőben lesütött, bolti grillcsirke vagy hétvégi maradék. Ezen túl már csak zöldségekkel kell turbóznod, jól megfűszerezned, és feltéteket pakolnod rá.Az én egyik nagy kedvencem ez a kókuszos-currys-karfiolos verzió. Először is a fűszereket egy serpenyőben életre kell kelteni, azaz kevés olajon átpirítani, ezután mehet hozzá az apróra tördelt karfiol, majd a kókuszkrém. Néhány percig lefedve, majd fedő nélkül kell pirítani, és egyetlen módon lehet csak elrontani, ha túl sokáig főzzük - ekkor ugyanis elveszíti a roppanósságát a zöldség.Ehhez aztán hozzá lehet forgatni a csirkét, mehet még bele gránátalmamag, friss petrezselyem vagy koriander, esetleg fetasajt. A tetejére pedig pirított hagyma vagy kevés szeletelt mandula, hogy a ropogós textúrák is meglegyenek. Szerintem ez a legjobb csomagolt ebéd!

Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Amerika kedvenc sajtos tésztája

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...