A Great Big Story videós sorozata (ami korábban például azt is megmutatta, hogy mi történik a repülőtereken lefoglalt ételekkel) ezúttal egy kis Kínai faluba, Nansanba utazott, hogy megnézze, hogyan készül a tradicionális kínai tészták egyike, a ma már kizárólag csak ebben a faluban gyártott suo (fonal).
A kínai Lin Fagan és felesége 30 éve egy hagyományos módszerrel, kézzel készítik ezt a kínai tésztát.
A suo tészta készítésének lényege, hogy olyan vékonynak kell lennie, mint egy fonalnak, ezért Fagan és a többi mester a fakeretekre helyezett tészta szálait közel háromméteresre nyújtja, hogy azok fonalvékonyságúvá váljanak.
A tésztát kis családi manufaktúrákban készítik, napi tizenhat órát töltenek a suo gyártásával.
Az érdekfeszítő videóból az is kiderül, hogy férfit aggodalommal tölti el, hogy a következő generációk már nem viszik tovább a tradicionális, kézzel készített suo művészetét, pedig szerinte íze és textúrája össze sem hasonlítható a gyárakban, tömegtermeléssel készült kínai tésztákkal.
Ezek is elég izgalmasak!
Ezeket olvastad már?
Ez történik, ha egy japán szakács unatkozik
Tisztára adja magát a dolog. Ha egy japán szakács unatkozik, nekiáll és farigcsál. Persze nem fából, hanem zöldségből. Nézzétek videón, hogyan készült ez a retek-lánc!
NosaltyEz történik a reptéren lefoglalt ételeiddel
Miután becsekkoltunk, kötelező túlesnünk a biztonsági ellenőrzésen, ahol kézipoggyászunk és mi is átesünk a kontrollon. Ja, hogy nálad ott fityeg egy kilós hálós narancs?
Hering AndrásVégre kiderült, melyik a legjobb gyorséttermi sült krumpli
Egy időben négy gyorsétteremben tartottak helyszíni szemlét a NÉBIH ellenőrei, ahol a helyben kapható sült krumplik készítési körülményeit ellenőrizték.
Nosalty12 ország iskolai menzája - ezt eszik a gyerekek
Mindenki szeret kukkolni, belelesni mások hétköznapi életébe - abba is, ki-mit eszik. Most 12 ország iskolai menzás fogásait nézegethetitek. Melyiket ennétek legszívesebben?
Brecz Judit