Bár egyes éttermekben már régebben bemutatkozott a
borsóproteinből készült húsmentes hús, eddig elképzelhetetlennek tűnt, hogy egyszer egy magyar iskolában is húsmentes húsból készült bolognai spagettit szolgáljanak fel a gyerekeknek.
Az Új Budai Alma Mater Általános Iskola ésa Food Control cégcsoport együttműködése által 265 gyermek kapott húsmentes bolognai spagettit ebédre. A két intézmény közös célja, hogy megismertesse a gyerekekkel a növényi fehérje alapú
húsmentes húsokat - derül ki a
Foodcontrol.hu írásából.
„Iskolánk évek óta keresi a lehetőséget, hogyan tudnánk a gyermekek egészséges élelmiszerekkel kapcsolatos ismereteit szélesíteni. Napjainkban már elengedhetetlen, hogy a magas tápérték és ízletes fogások biztosítása mellett az élelmiszerek előállításával kapcsolatos káros környezeti hatásokat is csökkentsük, ezért fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek megismerjék az új típusú “zöldebb” élelmiszerekből készült fogásokat” – nyilatkozta az internetes oldalnak az iskola igazgatója, Giczi Balázsné Parditka Orsolya.