Retró megúszós kaják kiskorunkból, a tojáspörkölttől a mirelit bélszínrolóig

Minden itt, amit memóriánk engedett előhívni abból a bugyorból, ahol a gyorsan, kicsit összecsapva készült ételek emlékét tároljuk gyerekkorunkból. Mert anyának és apának nem mindig volt ideje illetve kedve főzni.

Emlékszem, kiskoromban voltak olyan napok, (amik általában, hogy, hogy nem, a hó végével is erősen összekapcsolódtak), amikor valahogy sose azt találtam a hűtőben EBÉD címszóval, amire vártam.

Amikor anyunak nem volt ideje nagyot alkotni, nyoma sem volt a kedvenc brassóinak vagy nyírségi gombóclevesnek, de volt helyette megúszós kaja gyanánt tojáspörkölt vagy kifőzött spagetti, a fazékra celluxozott cetlivel: "Tegyetek rá tejfölt meg sajtot, puszi."

Na de ki is róná fel nekik, hogy nem volt mindig kedvük vagy érkezésük kitalálni a másnapi ebédet? Utólag senki, de akkor sokszor vágytunk ácsingózva valami egészen másra, leginkább persze rántott húsra.

Szóval akkor mik is voltak ezek a tipikusan gyorsan összedobott megúszós kaják?

Lássuk a galériát!


Még több emlék:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...