Az a bizonyos klasszikus, nagyiféle, mézes réteges nem álom többé! Ha megelégeltük a békebeli ízek utáni sóvárgást, lépjünk a tettek mezejére és készítsük el magunk!
Hatrakott
Na, ez egy amolyan igazi nagymama-sütemény. Már a századfordulón (és itt nem a XXI. századra gondolok!) is sütötték ezt a receptet, természetesen akkor még margarin nem lévén a ...
A réteges sütik veterán versenyzőknek számítanak minden család kívánságlistáján, hétköznapokon biztosan nem, de vasárnap vagy ünnepek, alkalmak során előkeressük a receptgyűjteményből valamelyik réteges, mézes süti leírását. A „fogyasztóink” részéről garantált a lelkesedés és elkerülhetetlen az összehasonlítás, hiszen „a rétegest csak a nagyi tudja jól csinálni”. Hogy felvehessük a kesztyűt és bezsebeljük a bókokat, pár aranyszabállyal tisztában kell lennünk, aztán, ha az elmélet megvan, már csak egy jó adag türelem, egy szabad délután szükséges a békebeli réteges sütemény reprodukálásához!Figyelem, ez nem a sietős, dobjunk össze valamit pár perc alatt típusú édességek cikke!
Túróval és póréval sütött hús
A túró és a póré együttese nagyon felturbózza a natúr hússzeletet.
Mozaik szelet
Az eredeti recept szerint a krémben nincs puding, mi nem szeretjük a nagyon vajas krémeket, ezért pudingot is tettem bele. Ha sokáig tartjuk a hűtőben, a mozaik megolvadhat, és karamell ...
Hatlapos krémes sütemény
Ezt a süteményt mi csak úgy emlegetjük, hogy "hatlapos", ami arra utal, hogy 6 lapot sütünk, amit finom krémmel töltünk. De van aki csak "szalakáli, vagy szalagárés" krémesnek hívja, ...
Krémes lepény
Nagymamám receptes könyvében találtam. Egyszerű elkészíteni, nem túl édes, kiadós.
Diós krémes szelet Piroskától
Hogy könnyebben kezelhető legyen, én úgy oldottam meg, hogy a lapokat először keresztbe félbe vágtam, és csak azután vágtam el vízszintesen. Így a kisebb lapokat könnyebben lehetett ...
A réteges sütik lelke természetesen a sütilapokban rejlik. A tésztánk akkor lesz finoman omlós és könnyed, ha némi szódabikarbónával könnyítünk az állagán, ezt nem árt előtte langyos tejben is megfuttatni. Lehetőség szerint vajat használjunk, de ha visszatérnénk a kályhához, az autentikus ízek kedvelői zsírral is készíthetik a sütit, mint ahogyan nagyanyáink tették a múlt század fordulóján. Sok recept a tojásokat a cukorral együtt magas hőmérsékleten összemelegíti, itt viszont legyünk résen és csak vízgőz fölött végezzük ezt a műveletet. Ha a száraz és folyékony hozzávalókat homogenizáltuk, könnyen kezelhető, ruganyos tésztát kell kapnunk, melyet a sütilapok számának függvényében osszunk részekre (értsd: hatlapos sütihez hat, háromlaposhoz három részre szedjük a tésztánkat).
Marlenka kész karamellel
Azért érdemes ezt a sütit megsütni, mert nagyon finom és könnyű elkészíteni.
Marlenka -ahogy mi csináljuk
Marlenkát már régóta akartam csinálni, volt is hozzá receptem a hivatalos honlapról meg a szlovák barátnőm nagymamájától is. Aztán mikor nem jött össze, és Házmester szelet lett ...
Zsuzsi szelet
Úgy 20 éve sütöttem utoljára ezt a (mások szerint isteni) sütit, mivel a tészta nyújtása nehézkes. A fiam kedvesének ez a kedvence, nemrégiben cukrászdában vásároltak ilyen nevű ...
Jöhet a nyújtás, óvatos, mégis határozott mozdulatokkal, egészen vékonyra dolgozzuk ki. Utána fogjuk az alaposan megtisztított tepsinket és megfordítjuk, tehát a lapos fele lesz felfelé. Erre jöhetnek a sütilapok szépen sorjában, egyesével aranybarnára sütjük az összeset, majd a már elkészített, főzött krémmel egymásra rétegezzük őket. A tetejére csurgassunk csokimázat.
További rétegessüti-recepteket itt találsz! >>
Nem állítjuk, hogy sétagalopp egy réteges süti megalkotása, de vágjunk bele kellő önbizalommal és semmiképpen se kapkodjunk, mert az ennél a sütinél könnyen tönkreteheti a fáradozásainkat. Ha elsőre nem sikerülne, a tésztát apró darabokra szaggathatjuk és a főzött krémmel együtt egy jénaiba halmozva isteni rakott desszertet improvizálhatunk belőle!
A leggyorsabb vacsora – készítsd el előre! >>
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!