Az olcsó és gyors resztelt májat vörösborral tettük zamatossá

Ha fogytán vagy a receptötleteknek, és finom, de pénztárcabarát megoldásokat keresel, a menzás emlékek pedig nem vették el a kedved örökre ettől a belsőségtől, akkor a resztelt máj lesz a legtutibb választás. Spékeld meg egy kis vörösborral, megadja neki a kellő zamatot!

A magyar konyha kedvenc belsősége a máj, hiszen megannyi változatos elkészítési módja forog a köztudatban. A legegyszerűbb és leggyorsabb formája mégis az, amikor sok hagymával összepirítjuk, köretként pedig petrezselymes krumplit készítünk mellé. Ez nem más, mint a resztelt máj. Tálaláskor a csemegeuborkát és a kovászos kenyeret se hagyjuk le az asztalról!

Ha már a menzán is szeretted, vagy éppen ellenkezőleg, csípnéd, ha egy tuti recept felülírná benned a kiskori rémemléket, akkor próbáld ki ezt: resztelt májunkat vörösborral tettük zamatossá, de még így is olcsó, gyors és egyszerű maradt!

Hozzávalók: pulykamáj, disznózsír, vöröshagyma, fokhagyma, majoranna, fűszerpaprika, só, bors, vörösbor. Pontos recept itt!

Elkészítés:

Egy serpenyőben felolvasztjuk a sertészsírt, megdinszteljük rajta a hagymát, majd a fokhagymát.

Köretajánlónk a resztelt májhoz:

Hagymás tört krumpli

Az ördög a részletekben van elhantolva - mint tudjuk. Egyszer megkértek, hogy tartsak főzőtanfolyamot. Elkezdtem magyarázni a hölgyeknek, ám ők átvették a szót és sorban egymás után ...

Párolt lilakáposzta almával

Szerintem sokat dob rajta az alma íze, ami a végére szinte teljesen szétfő és átjárja az egész káposztát. A fűszereknek köszönhetően igazán ünnepi köret válik belőle, még a ...

A májat jól megtisztítjuk, kiinazzuk, és kb. másfél centi vastag csíkokra szeljük. A szeleteket hozzáadjuk a hagymához, és alacsony hőfokon elkezdjük pirítani.

A kifehéredett májat megszórjuk a majoránnával, a fűszerpaprikával és a borssal, majd összeforgatjuk.

Amikor a máj már eléggé átsült, nyakon ötjük a vörösborral, és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle. Ügyeljünk arra, hogy a máj megfelelően átsüljön, de még ne keményedjen meg.

Videó az elkészítéshez itt:

Levéve a tűzhelyről tányérba porciózzuk, krumplival és savanyúsággal tálaljuk.

Recept és fotók: Kristyán Fanni

A 'Resztelt pulykamáj vörösborral' teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több magyaros kedvenc itt:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...