A magyar konyha kedvenc belsősége a máj, hiszen megannyi változatos elkészítési módja forog a köztudatban. A legegyszerűbb és leggyorsabb formája mégis az, amikor sok hagymával összepirítjuk, köretként pedig petrezselymes krumplit készítünk mellé. Ez nem más, mint a resztelt máj. Tálaláskor a csemegeuborkát és a kovászos kenyeret se hagyjuk le az asztalról!
Ha már a menzán is szeretted, vagy éppen ellenkezőleg, csípnéd, ha egy tuti recept felülírná benned a kiskori rémemléket, akkor próbáld ki ezt: resztelt májunkat vörösborral tettük zamatossá, de még így is olcsó, gyors és egyszerű maradt!
Hozzávalók: pulykamáj, disznózsír, vöröshagyma, fokhagyma, majoranna, fűszerpaprika, só, bors, vörösbor. Pontos recept itt!
Elkészítés:
Egy serpenyőben felolvasztjuk a sertészsírt, megdinszteljük rajta a hagymát, majd a fokhagymát.
Köretajánlónk a resztelt májhoz:
A májat jól megtisztítjuk, kiinazzuk, és kb. másfél centi vastag csíkokra szeljük. A szeleteket hozzáadjuk a hagymához, és alacsony hőfokon elkezdjük pirítani.
A kifehéredett májat megszórjuk a majoránnával, a fűszerpaprikával és a borssal, majd összeforgatjuk.
Amikor a máj már eléggé átsült, nyakon ötjük a vörösborral, és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle. Ügyeljünk arra, hogy a máj megfelelően átsüljön, de még ne keményedjen meg.
Videó az elkészítéshez itt:
Levéve a tűzhelyről tányérba porciózzuk, krumplival és savanyúsággal tálaljuk.
Recept és fotók: Kristyán Fanni
A 'Resztelt pulykamáj vörösborral' teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több magyaros kedvenc itt:
- A sulis menza réme - A lebbencsleves, ezúttal tökéletes formában
- "A magyaros gombalevesnek semmi köze a régi menzákról megismert nívótlan utánzathoz" - Főszerkesztőnk receptje a klasszikus gombaleves feltámasztásáért
- "Így lett ez az én klasszikus becsinált levesem anyám emlékére" - Főszerkesztőnk újraalkotta mindenkori kedvencét