Reszelt tojás habtálcán, krumplipüré egy kis hússzafttal - ezeket kapja egy vegetáriánus anyuka a szülészeten

"Végtelenül szomorú és dühítő" élményét osztotta meg egy anyuka, aki a pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika gyermekágyas osztályán töltött el néhány napot.

Egy pécsi vegetáriánus anyuka osztotta meg tavalyi élményeit a Kórházi koszt oldalán. Lívia a PTE Szülészeti Klinika gyermekágyas osztályán töltött el néhány napot. A kórházban úgy látszik, nem nagyon tudták, mit jelent a vegetáriánus szó, mivel egyik nap ebédre hússzaftos krumplipürét kapott ebédre. Ezen kívül jött a szokásos csomagolt kenyér és egy kis vaj reggelire. Az anyuka kedvence az volt, amikor reszelt tojást kapott egy félbe vágott habtálcán.

A fotó alatt rengetegen kritizálták Líviát, részben vegetáriánus életmódja, részben a kép megosztása miatt. Az anyuka a következőket válaszolta nekik:

"Kedves Hozzászólók! NEM az a gond, hogy vegetáriánus vagyok, és ezt minimálisan sem vették figyelembe (leöntötték az ételemet szafttal) hanem hogy az édesanyákat ezzel etetnék az első napokban. Azt elvárjuk az anyukától hogy szoptassanak, gyorsan gyógyuljanak, de rendes ételt nem adunk hozzá? Sajnálom, hogy nem értették meg a lényeget."

A Kórházi koszt oldalán természetesen nem mindig csak a panaszkodás megy. Szép számban jönnek a pozitív fotók is. A baj csak az, hogy a legtöbbje nem magyar kórházakból. Ez a fotó 2017 májusában készült egy német kórházban:

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek