Reszelt tojás habtálcán, krumplipüré egy kis hússzafttal - ezeket kapja egy vegetáriánus anyuka a szülészeten

"Végtelenül szomorú és dühítő" élményét osztotta meg egy anyuka, aki a pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika gyermekágyas osztályán töltött el néhány napot.

Egy pécsi vegetáriánus anyuka osztotta meg tavalyi élményeit a Kórházi koszt oldalán. Lívia a PTE Szülészeti Klinika gyermekágyas osztályán töltött el néhány napot. A kórházban úgy látszik, nem nagyon tudták, mit jelent a vegetáriánus szó, mivel egyik nap ebédre hússzaftos krumplipürét kapott ebédre. Ezen kívül jött a szokásos csomagolt kenyér és egy kis vaj reggelire. Az anyuka kedvence az volt, amikor reszelt tojást kapott egy félbe vágott habtálcán.

A fotó alatt rengetegen kritizálták Líviát, részben vegetáriánus életmódja, részben a kép megosztása miatt. Az anyuka a következőket válaszolta nekik:

"Kedves Hozzászólók! NEM az a gond, hogy vegetáriánus vagyok, és ezt minimálisan sem vették figyelembe (leöntötték az ételemet szafttal) hanem hogy az édesanyákat ezzel etetnék az első napokban. Azt elvárjuk az anyukától hogy szoptassanak, gyorsan gyógyuljanak, de rendes ételt nem adunk hozzá? Sajnálom, hogy nem értették meg a lényeget."

A Kórházi koszt oldalán természetesen nem mindig csak a panaszkodás megy. Szép számban jönnek a pozitív fotók is. A baj csak az, hogy a legtöbbje nem magyar kórházakból. Ez a fotó 2017 májusában készült egy német kórházban:

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...