Ne karikázd a tojást a rakott krumpliba – Ha így csinálod, még szaftosabb lesz

Ha az a típus vagy, aki a rakott krumpliban mindig a főtt tojáskarikákat keresi, annyira imádja, ebből kifolyólag pedig általában kevesli a tojásmennyiséget, akkor ezt a Napi Tippet imádni fogod.

Vannak ételek, melyeknek az eredeti(nek kikiáltott) receptúráját még a megszokottnál is nehezebben engedjük el - ezek főként a féltve őrzött családi receptek vagy azok az ősidők óta velünk élő hagyományos ételreceptek, mint amilyen a gulyásé, a brassóié, a marhapörkölté vagy a húslevesé. Isten őrizz, hogy újítsunk, elrugaszkodjunk, vagy nyissunk más szokások felé, nem igaz?

Reszelt főtt tojás
Így fog kinézni, ha lereszeled a főtt tojásokat

Mi most egy hasonló klasszikus, a rakott krumpli elkészítésének egyik lépcsőfokára adunk alternatívát:

a tojás megfőzése után ne szeleteld, hanem reszeld a főtt tojásokat!

A rakott burgonyába szánt tojásokat legalább 10 percig főzd, hogy valóban kemények legyenek, ezután pedig nagy lyukú sajtreszelőn reszeld őket a rétegek közé – ennyi a teendőd a főtt tojásokkal.

Mindent bele rakott krumpli

A rakott krumpli egy olyan étel, amit nem lehet megunni. Mindenkinek van hozzá egy családi receptje, melyet, mint hagyományt követ. Az én receptem alapja ugyancsak egy, a nagymamám által ...

Mentes rakott krumpli

Rakott krumpli mentes módra, hogy ne csak a mindenevők élvezzék a másnap is szaftos, maradékmentő fogást. Semmi olyat nem spóroltunk ki belőle, ami az eredeti recepthez ne kellene, csak ...

Kolbászos-sajtos rakott krumpli

A rakott krumpli egy szuper finom, könnyen elkészíthető és laktató egytálétel, mely változatosan variálható. Abszolút komfortkaja, amivel nem kell órákat tölteni a konyhában, több ...

A reszelt főtt tojás, és amiért imádni fogod

  • egyrészt igen egyszerű folyamatról van szó, mellyel megúszod, hogy a szeletelés során szanaszét töredezzen a főtt tojás
  • a reszelt tojás jóval nagyobb területet le tud fedni a rétegek közt - csak szórnod kell, mintha sajt lenne!
  • a reszeléssel változik a tojás textúrája, sokkal krémesebb lesz
  • a végeredmény pedig ezáltal egy jóval szaftosabb, "tojásosabb" rakott burgonya!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai segítség itt:

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Húsvéti édes fonott kalács

A kalács elengedhetetlen része az ünnepi asztalnak, ami lehet édes vagy sós is. Ha igazán mutatós kaláccsal szeretnénk meglepni a családot, akkor bátran vállaljuk be a hat fonatos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!