Vannak ételek, melyeknek az eredeti(nek kikiáltott) receptúráját még a megszokottnál is nehezebben engedjük el - ezek főként a féltve őrzött családi receptek vagy azok az ősidők óta velünk élő hagyományos ételreceptek, mint amilyen a gulyásé, a brassóié, a marhapörkölté vagy a húslevesé. Isten őrizz, hogy újítsunk, elrugaszkodjunk, vagy nyissunk más szokások felé, nem igaz?

Mi most egy hasonló klasszikus, a rakott krumpli elkészítésének egyik lépcsőfokára adunk alternatívát:
a tojás megfőzése után ne szeleteld, hanem reszeld a főtt tojásokat!
A rakott burgonyába szánt tojásokat legalább 10 percig főzd, hogy valóban kemények legyenek, ezután pedig nagy lyukú sajtreszelőn reszeld őket a rétegek közé – ennyi a teendőd a főtt tojásokkal.
A reszelt főtt tojás, és amiért imádni fogod
- egyrészt igen egyszerű folyamatról van szó, mellyel megúszod, hogy a szeletelés során szanaszét töredezzen a főtt tojás
- a reszelt tojás jóval nagyobb területet le tud fedni a rétegek közt - csak szórnod kell, mintha sajt lenne!
- a reszeléssel változik a tojás textúrája, sokkal krémesebb lesz
- a végeredmény pedig ezáltal egy jóval szaftosabb, "tojásosabb" rakott burgonya!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További konyhai segítség itt:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!