Kiderült, miért vannak fennakadások a palackvisszaváltóknál

Folyamatosan panaszkodnak a vásárlók a REpontokra, de mégis miért áll be ilyen lassan ez az új rendszer?

Körülbelül egy hónapja már, hogy kizárólag olyan műanyagpalackokat és italosdobozokat lehet forgalomba hozni, amelyeket vissza is váltanak. A MoHu, mely azért felel, hogy elszállítsa az üzletekből a palackokat, illetve újrahasznosításukról is gondoskodik, úgynevezett REpontokat állított föl. A REpontokon naponta mintegy 2,5 millió palackot váltnak vissza, ám a visszavétel nem megy mindig zökkenőmentesen.

Kiderült, miért vannak fennakadások a palackvisszaváltóknál

Az RTL Híradó riportban mutatta be, milyen nehézségekkel jár, ha valaki szeretné visszaváltani a használt PET-palackokat. Felvételeikből kiderült, hogy egyáltalán nem zökkenőmentes a visszavitel, az egyik automatánál például csak némi ügyeskedés után sikerült elfogadtatniuk az automatával a fémdobozt, egy másik üzletnél pedig végig kellett menni az egész bevásárlóközponton, hogy eljussanak a REpontig.

Kozák Tamás, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a bevásárlóközpontok sokszor panaszkodnak arra, hogy sok idő, mire elszállítják a visszaváltott palackokat, így akár napokig is dugig vannak a tárolóik.

Amilyen sebességgel váltják vissza az emberek, egy kicsivel gyorsabb annál, mint amire számítottunk

– vallotta be az RTL Híradónak a rendszerért felelős cég képviselője, Ozoli Gábor.

Remélhetőleg hamarosan felveszik majd a fonalat, és beáll egy rendszer, mely remek lehetőség a környezetszennyezés elleni harcban.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...