Vesd be ezt az egyszerű trükköt a repedt tetejű sütemény és kenyér ellen

A sütemények világában vannak gyönyörű, szemet gyönyörködtető darabok, amik mindig fantasztikusan néznek ki. És akkor vannak azok a játékosok, akik hajlamosak önkényesen viselkedni: például megrepedni, ahol nem kéne. Erre olvashatunk most egy végtelenül egyszerű trükköt.

Persze semmi baj nincsen egy repedt süteménnyel, hiszen belülről ugyanolyan finom, az ízén és állagán nem változtat a kinézete. De mégis mennyivel jobb érzés egy minden szempontból tökéletes süteményt az asztalra tenni. Ahhoz, hogy ne legyen csúnyán repedt a sütemény, alkalmazzuk a lenti trükköt.

Vesd be ezt az egyszerű trükköt a repedt tetejű sütemény és kenyér ellen

Reped a sütemény

A probléma a kenyérformában sütött tészták esetében a leggyakoribb. Ezek a sütemények, gyors kevert kenyerek és piskóták hajlamosak megrepedni a sülés folyamata alatt. A növekvő térfogat és az elpárolgó nedvesség is okozza ezt.

Nem tudunk megszabadulni ettől a repedéstől, ezért jobban tesszük, ha kontrolláljuk.

Egy okos kis trükk

Sok minden van a sütésben, amit nem tudunk irányítani. Szerencsére ez az eset kivétel ez alól, ugyanis könnyen befolyásolhatjuk, hol repedjen meg a tészta.

Ehhez vegyünk elő egy vajazó kést, ami elég hosszú ahhoz, hogy leérjen a forma aljáig. Miután beleöntöttük a kikevert masszát, kenjük be olvasztott vajjal a kést, és húzzuk végig a sütemény közepén, egy egyenes vonalban. Nagyjából így:

Mivel előre kijelöljük, szinte perforáljuk a tésztát, amikor elkezd megrepedni, nem véletlenszerűen teszi majd ezt, hanem az előre kijelölt vonalon. Vagyis egy tökéletesen kiszámolt, esztétikusan egyenes repedés „díszíti” majd a süteményünket.

Szaftos cukkinikenyér

A cukkini egy igen sokoldalú zöldség, a sós falatok mellett készíthetünk vele változatos süteményeket is csokitortát és brownie-t. Mi most ismét egy sós variációt hoztunk, egy szaftos ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket a trükköket is használd a konyhában:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...