Répatorta kis golyókba gyúrva – nyers, cukormentes és vegán nyári üdeség

Bikiniszezon ide vagy oda, ezt a sütés nélküli édességet bármikor fogyaszthatjuk, nem zavar be a diétánkba!

Ragyogó színével mindig feldob mindent a sárgarépa, és most, mivel sütni sem kell, még inkább meg tudja mutatni ezt az erősségét. Nincs túl sok macera a répatortagolyók elkészítésével, csak kell hozzá egy két izgalmasabb alapanyag, a mázat pedig le is egyszerűsíthetjük, hogy még gyorsabban fogyasztható legyen, erre is adunk tippeket. Készítsétek el a nyár legmenőbb, egészséges desszertjét!

Répatortagolyó - receptért kattints a képre!

Répa

Előkóstolni érdemes! Édes, roppanós, friss sárgarépából készül a legjobb golyózott édesség, nem árt letesztelni, mielőtt a tálba reszelnénk. Ha bio, ha nem, vékonyan a héját hámozzuk le, ez se módosítsa az ízt. Minden alkotót egyszerre bedobhatunk egy késesaprítóba, de sokkal szebben látszik a reszelt répa, jobb gyorsan lereszelni, így hozzákeverni a többi alkotóhoz.

Dió

Idén már találhatunk diót, sok finomság korábban érik, de szerencsére egész évben kapható a boltokban, így nem lesz nehéz beszerezni a répatortás golyókhoz. Bárkinek allergiája, intoleranciája lenne a dióval szemben, nyugodtan kicserélheti ezt az alapanyagot. Használhat helyette mandulát, vagy, ha pont csonthéjasokkal gyűlik meg a baja, akkor zabpehellyel.

Fehércsokival is be lehet vonni a répatortagolyókat - receptért katt a képre!

Datolya

Hozzáadott cukormentességét a datolyának köszönheti a sárgarépás golyó, ezért fontos, hogy minél nagyobb, krémesebb, édesebb szemeket aprítsunk a tésztához. Egyáltalán nem kell aprítógép, ha mindent késsel összevágunk kicsire, akkor lesz a legjobb beleharapni, és minden ízmorzsát együtt és külön is megtapasztalhatunk.

Tipp: ha nem fontos, hogy vegán legyen a desszertünk, akkor fehércsokival is bevonhatjuk, vagy ha egyszerűsítenénk a recepten, akkor kókuszreszelékbe is forgathatjuk

Répatortagolyó, ugye milyen szép a közepe? Receptért katt a képre!

Máz

Legalább fél órára beáztatott, majd leszűrt, teljesen puha kesuból simán tudunk krémes mázt készíteni. Egy kevés forralt vízzel lazíthatjuk az állagát, de csak kanalanként adagoljuk a turmixgépben hozzá, nehogy túl folyékony legyen, akkor nem vonja be a golyókat. Kókuszolajjal még szuperebb állagot érhetünk el, és ez segít abban, hogy a hűtőben biztosan megkössön a bevonat. Édesíthetjük agave-, rizs vagy datolyasziruppal, esetleg juharsziruppal. A savanykás citromlé pedig ad egy kis tejtermék jelleget az egésznek. Ez az emulzió más sütikhez is alkalmazható bevonatként, és a répatortagolyóknak is nagyon jó keretet ad.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Répatortagolyó – a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...