Répatorta kis golyókba gyúrva – nyers, cukormentes és vegán nyári üdeség

Bikiniszezon ide vagy oda, ezt a sütés nélküli édességet bármikor fogyaszthatjuk, nem zavar be a diétánkba!

Ragyogó színével mindig feldob mindent a sárgarépa, és most, mivel sütni sem kell, még inkább meg tudja mutatni ezt az erősségét. Nincs túl sok macera a répatortagolyók elkészítésével, csak kell hozzá egy két izgalmasabb alapanyag, a mázat pedig le is egyszerűsíthetjük, hogy még gyorsabban fogyasztható legyen, erre is adunk tippeket. Készítsétek el a nyár legmenőbb, egészséges desszertjét!

Répatortagolyó - receptért kattints a képre!

Répa

Előkóstolni érdemes! Édes, roppanós, friss sárgarépából készül a legjobb golyózott édesség, nem árt letesztelni, mielőtt a tálba reszelnénk. Ha bio, ha nem, vékonyan a héját hámozzuk le, ez se módosítsa az ízt. Minden alkotót egyszerre bedobhatunk egy késesaprítóba, de sokkal szebben látszik a reszelt répa, jobb gyorsan lereszelni, így hozzákeverni a többi alkotóhoz.

Dió

Idén már találhatunk diót, sok finomság korábban érik, de szerencsére egész évben kapható a boltokban, így nem lesz nehéz beszerezni a répatortás golyókhoz. Bárkinek allergiája, intoleranciája lenne a dióval szemben, nyugodtan kicserélheti ezt az alapanyagot. Használhat helyette mandulát, vagy, ha pont csonthéjasokkal gyűlik meg a baja, akkor zabpehellyel.

Fehércsokival is be lehet vonni a répatortagolyókat - receptért katt a képre!

Datolya

Hozzáadott cukormentességét a datolyának köszönheti a sárgarépás golyó, ezért fontos, hogy minél nagyobb, krémesebb, édesebb szemeket aprítsunk a tésztához. Egyáltalán nem kell aprítógép, ha mindent késsel összevágunk kicsire, akkor lesz a legjobb beleharapni, és minden ízmorzsát együtt és külön is megtapasztalhatunk.

Tipp: ha nem fontos, hogy vegán legyen a desszertünk, akkor fehércsokival is bevonhatjuk, vagy ha egyszerűsítenénk a recepten, akkor kókuszreszelékbe is forgathatjuk

Répatortagolyó, ugye milyen szép a közepe? Receptért katt a képre!

Máz

Legalább fél órára beáztatott, majd leszűrt, teljesen puha kesuból simán tudunk krémes mázt készíteni. Egy kevés forralt vízzel lazíthatjuk az állagát, de csak kanalanként adagoljuk a turmixgépben hozzá, nehogy túl folyékony legyen, akkor nem vonja be a golyókat. Kókuszolajjal még szuperebb állagot érhetünk el, és ez segít abban, hogy a hűtőben biztosan megkössön a bevonat. Édesíthetjük agave-, rizs vagy datolyasziruppal, esetleg juharsziruppal. A savanykás citromlé pedig ad egy kis tejtermék jelleget az egésznek. Ez az emulzió más sütikhez is alkalmazható bevonatként, és a répatortagolyóknak is nagyon jó keretet ad.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Répatortagolyó – a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek