A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Aki szereti a répatorta ízvilágát, szaftosságát, könnyűségét, és a puha tésztával kombózott krémességét, arra nem nagyon kell majd rátukmálni ezt a süteményt sem: Flóra akár útközben is harapható, könnyen elkészíthető répatortás kekszszendvicset készített, mindenki örömére!

Következzen tehát legújabb sütifüggőségünk, melyben az isteni répatorta gazdag ízeit könnyed vaníliás mascarponekrémmel töltve kell elképzelni. Aztán pedig megenni.

Lessétek meg videón, Flóra hogyan remekel:

Eláruljuk, hogyan készül a répatortás kekszszendvics:

A keksz

A száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, fehér cukrot, barna cukrot, zabpelyhet, pekándiót, szódabikarbónát, sütőport, sót, őrölt fahéjat, gyömbért, szegfűszeget és a szerecsendiót összekeverjük, a sütőt előmelegítjük.

Répatortás kekszszendvics, teljes recept a képre kattintva nyílik / Képek, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

A répát finomra reszeljük, menjen hozzá az olívaolaj, a vaníliapaszta és a tojások. Kutyuljuk egyneműre a masszát, majd öntsük össze a száraz hozzávalókkal, és keverjünk mindent homogénre.

Jöhet egy fagyiskanál! Formázzunk golflabdányi gombócokat a tésztából, és rakjuk 2-3 centire egymástól őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ők lesznek a kekszek: süssük őket kb. 10-12 percig, 180 fokon. Szét fognak terülni, készüljünk fel!

A töltelék

A mascarponét verjük fel a tejszínnel és a vaníliapasztával együtt. Ha simává és habossá vált, tegyük habszákba, nekünk tetsző csillagcsővel, nyomjunk a kekszek alsó felére krémet, és tapasszunk rá egy másik felet, hogy megkapjuk a csodás szendvicseinket!

Hűtőben tároljuk őket, hogy összeérjen egymással minden íz és keksz, tálalás előtt pedig mehet rájuk némi olvasztott (ét)csoki, durvára őrőlt Maldon-só és tört pekándió is!

Répatortás kekszszendvics, teljes recept a képre kattintva nyílik / Képek, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha további répatortáinkra is kíváncsi vagy:

Répatorta glutén- és tejmentesen

Répatortát a legtöbben húsvétkor készítünk, pedig a év bármely szakában érdemes sütni, hiszen sárgarépa mindig kapható, az ilyen egyszerűen összedobható receptekre pedig szükség ...

Szuper könnyű vegán répatorta

Ez vegán répatorta gyors, olcsó és egyszerű. Diákcsemege helyett, gyakorlatilag bármilyen magféle tökéletesen passzol. Olívaolaj helyett sima olaj, kókuszzsír vagy margarin is megfelel. ...

Répatortatekercs

Ha imádjátok a répatortát, akkor mindenképpen próbáljátok ki ezt a tekercsbe bújtatott kistestvérét is. A szaftos répatortatészta édes és ízes krémsajtos töltelékkel tekeredik ...

Répatortás kekszszendvics - a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Szemezgess további comfortfood-receptjeink közül:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...