Répatorta legalább 10 változatban - így dobd fel, ha unod a sima verziót!

A répatorta az egyik legjobb sütemény, amit kezdők készíthetnek, mert csak keverni kell, elronthatatlan, és rengeteg lehetőség rejlik benne. 

Mivel a húsvéti nyúl répát eszik, az utóbbi években a répatorta is a húsvéti édességek közé küzdötte fel magát, pedig tíz éve még sokan megdöbbentek a gondolattól is, hogy reszelt zöldség kerüljön egy édességbe. A műfaj karrierje olyan sebességgel ívelt felfelé, hogy mára annyi különböző verziója létezik, amennyire kevéssé ismert korában semmiképpen sem fogadtunk volna.

Kókuszkrémes, fűszeres répatorta

Ezt az isteni finom mindenmentes (glutén-, cukor- és tejmentes) répatortát kivétel nélkül mindenki imádja, aki eddig megkóstolta, így bátran ajánlom kipróbálásra Nektek is, nemcsak ...

Az alaprecept variációi

Nem minden sütemény alkalmas rá, hogy össze-vissza cserélgessük benne az alapanyagokat, a répatorta viszont elképesztően rugalmas alapszerkezet. Ha megvannak a jó arányok, nagyon engedékeny. Így lehet a répatorta kókuszos - ha a liszt felét kókuszreszelékre cseréljük - vagy éppen diós, esetleg mandulás ugyanezzel a gesztussal. Ugyanezen az elven egészségesebbé is tehető, ha a liszt felét teljes kiőrlésűre, esetleg zabpehelyre cseréljük.

Szuper könnyű vegán répatorta

Ez vegán répatorta gyors, olcsó és egyszerű. Diákcsemege helyett, gyakorlatilag bármilyen magféle tökéletesen passzol. Olívaolaj helyett sima olaj, kókuszzsír vagy margarin is megfelel. ...

Répakockák

A tavasz kedvenc sütije, ami kevesebb mint 1 óra alatt elkészíthető.  Diós répakockák, sok-sok krémmel a tetején! :)

Csokis répatorta

Vendégségbe készült, nagyon ízlett mindenkinek. Van egy barátnőm, aki nem szereti a csokit, de ezt még ő is megette. :)

Játék az édessel - cukor helyett banán!

Mivel a répa maga egy nagyon édes zöldség, nem kell sok cukor hozzá, de akár cukormentesen is elkészíthető, ha egy összenyomkodott, érett banánt és egy reszelt almát adunk a tésztához. Tovább édesíthető némi mazsolával, de ezt csak akkor lépjük meg, ha a családban nincsenek megszállott mazsolagyűlölők. Aki szereti az állagbéli izgalmakat, diót, pekándiót is keverhet a tésztájába.

A forma is változhat

Egészen más élmény kerekedik belőle, ha új formában sütjük, például muffinformában, kicsi cupcake-eket alakítva belőle a mascarponés máz közreműködésével. Ha valaki néhány éve azon sokak közé tartozott, akik beruháztak egy cakepop-formába, amelyben kicsi, gömb alakú mélyedések vannak, most előkaphatja, és kisütheti benne a répatortát, majd pálcikára szúrva bevonhatja mascarponéval. Persze itt figyelni kell rá, hogy a sütési idő jóval rövidebb lesz. Répatortából tekercs is lehet: simítsuk ki egy nagy sütőlapra a masszát, majd ha megsült, borítsuk egy konyharuhára, és még melegen tekerjük fel. Ilyenkor a máz nem kívülre kerül, hanem töltelék lesz: amikor kihűlt, kitekerjük, megkenjük, majd újra feltekerjük.

Krémsajtos egészséges répatorta

Répatorta kedvelő barátaim nem hitték el, hogy ez a süti teljes kiőrlésű, és alig van benne zsiradék. Aki diétázik, az vegyen light krémsajtot, vagy máz nélkül készítse el a sütit. ...

Újhullámos répatorták: a nyers golyó

Az energiagolyók iszonyú menő édességek mostanában: egészségesek, laktatóak, táplálóak, sokáig elállnak, és nagyon jól variálhatók. Nem csoda, hogy már répatortás verzió is létezik belőlük. Az alaprecept általában datolyát és valamilyen magot vagy zabpelyhet tartalmaz, ehhez jön még egy szál reszelt répa, illetve néhány fűszer is a húsvéti változatban.

Répatorta-zabkása

Mivel a répatorta édes, és a zabkása is, miért ne lehetne ilyet is enni? Ráadásul reggelire zöldséget enni iszonyú egészséges dolog. A megszokott zabkásarutint azzal kezdjük, hogy egy lereszelt répát megfőzünk, majd ehhez az alaphoz adjuk a zabpelyhet, amelyet aztán felengedünk tejjel, fűszerezzük, és addig főzzük, míg egészen puha, kása állagú nem lesz.

Zabkása fahéjas ringlóval

Ez a finomság kiváló reggelire vagy akár uzsonnára. Nagyon gyorsan elkészíthető, és rengeteg rostot tartalmaz, ami kiváló az emésztés szempontjából. Akik diétáznak, ők a cukrot ...

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...