Rengeteg jó hatása van a biciklizésnek, szóval pattanj nyeregbe

Nem csak a környezetnek teszel jót azzal, ha bringára pattansz.

Teljesen mindegy, hogy miért veszed elő a bringádat: ezzel jársz be a melóba, csak a hétvégén tekersz le vele a boltba, vagy csak egy-egy kirándulás alkalmával pattansz nyeregbe, mindenképpen teszel az egészségedért.

Súlyos betegségeket előz meg

A rendszeres kerékpározás súlyos betegségek megelőzésében játszhat szerepet: csökkenti a stroke, a szívroham és a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát, továbbá segíthet a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának megelőzésében is, sőt, a már meglévő betegségek szövődményeinek elkerülésében is hasznosnak bizonyult a kutatások során.

A kerékpározás ráadásul remek mozgásforma, amivel csökkenthetjük az elhízás esélyét is, amivel szintén megakadályozhatjuk a cukorbetegség kialakulását. A biciklizés gyorsítja az anyagcserét, hozzájárul a sikeres kalóriaégetéshez, és az izomzatot is építi.

Rákos betegeknek is segítséget nyújt

A rendszeres kerékpározás csökkentheti az egyes daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Egy 2019-ben készült kutatás szerint pedig a daganattal diagnosztizált, kezelés alatt álló emlőrákosok állapotát és életminőségét is javította, továbbá csökkentette a mellékhatásokat és a fáradtságérzetüket.

Jobb testtartás

Mivel a biciklizés javítja az egyensúlyérzetet, így segít abban, hogy helyes legyen a testtartásunk. Ráadásul általa megerősödnek a gerincoszlopot támogató has- és hátizmok is.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...