7 étterem, ahonnan mesteri töltött káposztát rendelhetsz a családnak

A töltött káposzta főhet kondérban és lábasban, szabadtéren és panellakásban, és úgy tartjuk róla, hogy a legjobb házias belőle. Vagy mégsem? Ha kóstoltál már profi séftől töltött káposztát, rá fogsz jönni, hogy a töltött káposzta tényleg mindenhogy jó! Hagyományosan és kísérletező kedvvel, sertésből, mangalicából, sőt akár harcsából is...

  • Signature töltött káposzta a Zsolnay Kávéházban

A Nagykörúton, a Nyugati pályaudvar és az Oktogon közötti szakaszon működik a Radisson Blu Béke Hotel, amelynek kávéházát és éttermét nem csak a hotelvendégek, a városlakók is magukénak érezhetik. A több mint százéves falak között 5 órai teázásra is várnak, péntekenként hárfazene, szombatonként pedig zongorajáték kíséri az étkezést. Ha rájuk bízzuk a főzést karácsonyra, harcsahalászlé, bejgli, Zsolnay kézműves csokoládé, Zsolnay-csemegékből összeállított ajándékcsomag közül válogathatunk, a kovászos kenyérrel kínált töltött káposzta pedig a ház egyik büszkesége.

Zsolnay / forrás

Zsolnay Kávéház

Budapest VI. kerület, Teréz krt. 43.

  • Töltött kacsa, vadpörkölt, töltött káposzta a „Bádog Gundelből”

Tavaly sajnálatos módon elhunyt Bábel István, a „Bádog Gundel” szíve-lelke, de a legendás külvárosi falatozó története folytatódik. Nemrég kiadtak egy közleményt, miszerint PléhCsárda a hivatalos nevük, Facebookon pedig Bádogcsárda – Deszkacsárdaként szerepelnek, és a védjegyoldaltalon alatt álló Gundelt elhagyják a megnevezésből. Hűséges közönségüknek azért ők maradnak a „Bádog Gundel”, ahol karácsonykor sem hagynak cserben: harcsahalászlé, harcsapaprikás, rántott amúr, töltött kacsa, pulyka, vadpörkölt, töltött káposzta, túrós csusza és mákos guba a menü. Amolyan PléhCsárdásan!

PléhCsárda

Budapest XV. kerület, Kolozsvár u. 48.

  • Több édesvízi halat a magyar asztalokra! Halpatkó

A Halpatkó az édesvízi magyar halak mellett tette le a voksát, a küldetésük pedig igen fontos a halakat minimálisan fogyasztó magyar lakosság számára. Olyan közkedvencek halas verzióinak elkészítésében jeleskednek, mint a harcsakolbász vagy a harcsagyros, karácsonykor pedig stílusosan háromféle változatban kínálnak halászlevet, a töltött káposzta náluk sertés helyett harcsából készül, és ha rájuk szavazunk, még rántott pontypatkó, rántott harcsaszelet, valamint harcsakolbász kerülhet a karácsonyi asztalra.

Halpatkó / forrás

Halpatkó

Dunakeszi, Nádas u. 6.

Fót, Fehérkő u. 1.

  • Ha vinnél egy kis pluszt a karácsonyi klasszikusokba: Kréta Bisztró

A Kréta Bisztró a Bartók Béla út idei új nyitásainak egyike. A volt DiVino Borbár helyén, a Gárdonyi térnél nyitottak csendesen, de annál magabiztosabb konyhával, remek ízekkel, szuperjó ár-érték arányú ebédmenüvel. Karácsonyra úgy készülnek, hogy minden csütörtök-péntek-szombaton felkerül a napi ajánlatukba a harcsa halászlé, és mellé egy ünnepi főétel: töltött káposzta, harcsapaprikás vagy disznótoros. December 21. és 23. között azután egyszerre mindegyik elérhető lesz. Helyben fogyasztásra és elvitelre is kínálják őket, és ha lehet egy tippünk, a disznótorossal fogunk még találkozni februárig!

Kréta Bisztró

Budapest XI. kerület, Bartók Béla út 32.

  • A kürtőskalácson túl: Hoppácska

Az újraértelmezett kürtőskalácsokban jeleskedő Hoppácskában az édes és sós kalácsokon túl is sok finomság készül. A karácsony előtti időszakban minden héten új adventi menüt kínálnak, karácsonyra elvitelre pedig olyan ünnepi falatokat, mint a tatárbífsztek, a májpástétom, a halászlé (pontyból és harcsából), töltött káposzta, aszaltszilvás karaj és édességek sora. A Ráday utca egyik legjobb helye!

Hoppácska / forrás

Hoppácska

Budapest IX. kerület, Ráday u. 33/b

  • Karácsonyra bedobja magát a Fricska 2.0

Újra velünk a Fricska, a város egyik igazán izgalmas gasztroműhelye. Itt minden íz egy kicsit ismerős, de mégsem, találó is a Fricska elnevezés, hiszen a mestermunka mellett egy kis pajkosság is jellemzi az ételeiket. Signature ételük, a Fricska-gulyás is felkerült a karácsonyi menüre, halászlevet akasztói szikipontyból főznek, amit belsőségekkel, ponty- és harcsafilével is kérhetünk. A fricskások a tatárbifszteket marinált zöldségekkel, kacsamájpatét tokaji zselével, áfonyás lilahagymával kínálnak, a főszereplők pedig a töltött káposzta mangalicából kolbásszal és csülökkel, vörösboros szarvasragu túrós speclivel és konfitált kacsacomb, amit nekünk kell otthon kisütni, hogy frissen kerüljön a sült az asztalra. A bejgliken túl csokis-mogyorós babka is készül a Dob utcai szuterénben!

Fricska 2.0

Budapest VII. kerület, Dob u. 56-58.

  • Karácsonyi mentőcsomag a Pasarét Bisztróból

A Pasaréti tér retró kedvencében a konyha nagyon is modern, és már reggel nyolctól késő estig nagy élet zajlik a bisztró falai között és a kertjében is. Kocsonya, hideg kacsamáj, tatárbifsztek, pontyhalászlé, bőrös malac, kacsacomb, Wellington-bélszín és házi szilvalekváros derelye is szerepel az elviteles étlapon a töltött káposzta mellett. Idén pop-up pezsgő- és borvásárral egészítik ki a pazar ételsort, egyszóval teljesen rájuk bízhatjuk magunkat.

Pasarét Bisztró / forrás

Pasarét Bisztró

Budapest II. kerület, Pasaréti tér

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: Nosalty

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...