A régi jó vasárnapi ebédek! Emlékszem, gyerekkoromban a nagymamám palacsintája volt a legfinomabb - anyukám soha nem tudta olyan puhára sütni, hogy még másnap is frissnek érezzem. Mindig a nagymama palacsintája volt az etalon, egészen addig, amíg egyszer mellé nem álltam, és rá nem jöttem, hogy egy-egy palacsinta kisütéséhez akkora löttyentés olajat használ, amiben én tízet kisütnék - ha nem vajon sütném a palacsintát. Sajnos ott rá kellett jönnöm, hogy hiába imádom ezeket a receptet, ha gyakrabban akarom őket fogyasztani, egy-két trükköt be kell vetnem, hogy kicsit modernizáljam őket.
Sütőben sült rántott hús
Nem, nem igaz, hogy érezni rajta az olaj hiányát. Ha ugyanúgy bepanírozzuk, mint az olajban sült változatot, csak éppen a sütőbe tesszük, pont olyan ropogós élményben lesz részünk, mintha az "eredeti" recepttel dolgoznánk. Fokozottan igaz ez azokra a húsokra, amelyeken van egy kis természetes zsírréteg is, mint a csirkecombon vagy szárnyon. Szárazabb húsok esetében egy-két kanál olaj a panírozáshoz használt tojásba, és minden megoldva! Ugyanez a módszer működik mindennel, amit panírozni kell, a fasírt pedig egyenesen sokkal jobb lesz olaj nélkül. Ezzel a módszerrel nemcsak egy nagy adag kalóriát spórolunk meg, de egy kiadós szellőztetést és egy üveg olaj árát is.
Sütőben sült rántott hús
Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...
Sütőben sült rántott csirke
Örökre száműztem az olajban sütött rántott húst a konyhából. És ismét dögevő lettem. Ennek apropójából az örök szerelem, a rántott hús került az asztalra. Ám engem minduntalan ...
Mandulabundás, sütőben sült brokkoli babáknak
A rántott brokkoli egészséges verziója, olaj nélkül, sütőben sütve. Igazán finom, ropogós a végeredmény. Eredetileg kislányomnak készítettem ebédre, de hát egy egyéves nem tud ...
Palacsinta
Ahonnan az ötlet indult. A palacsintán több helyen is lehet spórolni - igazi függők, akik hetente készítik, ezt is betehetik a sütőbe, egy nem túl mély jénaiba. A megsült tészta felkockázva pont ugyanolyan ízű lesz! Ha pedig ragaszkodunk a csavart formához, ne cukros lekvárral vagy kakaóval töltsük meg - pürésítsünk inkább friss, szezonális gyümölcsöt valami finom fűszerrel, és mindjárt tettünk valamit azért, hogy kevesebb cukrot vigyünk be a szervezetünkbe.
Tepsiben sült epres palacsinta
Ez a tepsiben sült almás palacsinta egy változata. Most, hogy itt az eperszezon, gondoltam kipróbálom eperrel is, és nagyon finom volt így is.
Német palacsinta sült almával
Dutch baby avagy egy sütőben készült palacsinta, ami habos és szuperkönnyű. A tésztába nem is kell édesítő, általában fahéjas- vagy vaníliás cukorral megszórva fogyasztják ...
Mentás túróhabbal töltött palacsinta eperraguval
Pár éve láttam egy főzőműsorban ezt a kombinációt, és azóta várta, hogy végre eperszezon legyen, és elkészíthessem. Akkor a legfinomabb, amikor a palacsinta még langyos, a túróhab ...
Főzelékek
Tudom, hogy nem mindenki ette otthon vastag habarással, rántással a főzeléket, de a rossz beidegződés ma is sok helyen tartja magát. Felejtsd el a tejfölös, lisztes habarást, hiszen rengeteg módszer van arra, hogy egészségesebben készítsd el a megszokott borsófőzelékedet. Önmagával, joghurttal, vagy más, pépesített zöldségekkel sűríteni bőven ér!
Kelkáposzta főzelék liszt nélkül
Szeretem a főzelékeket, de ki nem állhatom a lisztes sűrítést. Ahogy az a csiríz-szerű "lé" bevonja a csodás zöldségeket, na azzal ki lehet kergetni a világból. Előfordult már, hogy a ...
Igazán finom főzelék
Az én generációmnak a finomfőzelék az, ami a szüleimének a csukamájolaj - gyermekkori rémálmaink listavezetője, amellett, hogy nem engednek vasárnap Disney-délutánt nézni. Amúgy sem ...
Triplán zöld borsófőzelék (lisztmentes)
Mikor régebben próbálkoztam a zöldborsófőzelékkel, becsomósodott a liszttől, és a borsó íze sem jött ki igazán, így gondoltam, mi lenne, ha a főzelék alapkrémjét valami más módon ...
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!