Régi klasszikusok egészségesebb köntösben

A gyerekkori kedvenc ízeink egy életen át képesek elkísérni - ha ragaszkodunk hozzá, modernizáljuk kicsit, hogy egészségesebbek legyenek!

A régi jó vasárnapi ebédek! Emlékszem, gyerekkoromban a nagymamám palacsintája volt a legfinomabb - anyukám soha nem tudta olyan puhára sütni, hogy még másnap is frissnek érezzem. Mindig a nagymama palacsintája volt az etalon, egészen addig, amíg egyszer mellé nem álltam, és rá nem jöttem, hogy egy-egy palacsinta kisütéséhez akkora löttyentés olajat használ, amiben én tízet kisütnék - ha nem vajon sütném a palacsintát. Sajnos ott rá kellett jönnöm, hogy hiába imádom ezeket a receptet, ha gyakrabban akarom őket fogyasztani, egy-két trükköt be kell vetnem, hogy kicsit modernizáljam őket.

Sütőben sült rántott hús

Nem, nem igaz, hogy érezni rajta az olaj hiányát. Ha ugyanúgy bepanírozzuk, mint az olajban sült változatot, csak éppen a sütőbe tesszük, pont olyan ropogós élményben lesz részünk, mintha az "eredeti" recepttel dolgoznánk. Fokozottan igaz ez azokra a húsokra, amelyeken van egy kis természetes zsírréteg is, mint a csirkecombon vagy szárnyon. Szárazabb húsok esetében egy-két kanál olaj a panírozáshoz használt tojásba, és minden megoldva! Ugyanez a módszer működik mindennel, amit panírozni kell, a fasírt pedig egyenesen sokkal jobb lesz olaj nélkül. Ezzel a módszerrel nemcsak egy nagy adag kalóriát spórolunk meg, de egy kiadós szellőztetést és egy üveg olaj árát is.

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Sütőben sült rántott csirke

Örökre száműztem az olajban sütött rántott húst a konyhából. És ismét dögevő lettem. Ennek apropójából az örök szerelem, a rántott hús került az asztalra. Ám engem minduntalan ...

Palacsinta

Ahonnan az ötlet indult. A palacsintán több helyen is lehet spórolni - igazi függők, akik hetente készítik, ezt is betehetik a sütőbe, egy nem túl mély jénaiba. A megsült tészta felkockázva pont ugyanolyan ízű lesz! Ha pedig ragaszkodunk a csavart formához, ne cukros lekvárral vagy kakaóval töltsük meg - pürésítsünk inkább friss, szezonális gyümölcsöt valami finom fűszerrel, és mindjárt tettünk valamit azért, hogy kevesebb cukrot vigyünk be a szervezetünkbe.

Főzelékek

Tudom, hogy nem mindenki ette otthon vastag habarással, rántással a főzeléket, de a rossz beidegződés ma is sok helyen tartja magát. Felejtsd el a tejfölös, lisztes habarást, hiszen rengeteg módszer van arra, hogy egészségesebben készítsd el a megszokott borsófőzelékedet. Önmagával, joghurttal, vagy más, pépesített zöldségekkel sűríteni bőven ér!

Igazán finom főzelék

Az én generációmnak a finomfőzelék az, ami a szüleimének a csukamájolaj - gyermekkori rémálmaink listavezetője, amellett, hogy nem engednek vasárnap Disney-délutánt nézni. Amúgy sem ...

Olvastad már?

Nagymamám almás pitéje

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...