Ezeket a régen népszerű diétákat inkább ne próbáld ki

Cigidiéta és galandféreg-diéta – ilyesmivel is kínozták magukat a nők a történelem során a fogyás érdekében.

Az évtizedek során rengeteg diéta látott napvilágot, ami azt ígérte, hogy gyors fogyást hoz el annak, aki követi. Volt néhány egészen elképesztő diéta is a porondon, ezek közül válogattunk össze néhányat.

Ezeket a régen népszerű diétákat inkább ne próbáld ki

A cigidiéta

Az 1920-as években népszerű diéta egész egyszerűen azt tanácsolta az embereknek, hogy ha megéheznek, ne egyenek, hanem szívjanak el helyette egy cigarettát. Bár a módszer valószínűleg alkalmas a fogyásra, hiszen a delikvens gyakorlatilag nem eszik semmit, nem nehéz kitalálni, hogy egészségesnek még véletlenül sem nevezhető. A dohányzás káros hatásaival ma már teljesen tisztában vagyunk, de a ’20-as években még nem tudták, mennyire egészségtelen a rendszeres cigarettázás.

A Csipkerózsika diéta

Az 1960-as években népszerű diéta hasonló elven működött, mint a cigidiéta, csak éhség ellen az alvást javasolta, nem a dohányzást. Az elv alapján az ember minél többet alszik, annál kevesebbet van ébren (ez eddig stimmel), és az ébren töltött idő csökkenése miatt kevesebbet is éhes, ugye. Pedig valószínűleg pont az ellenkezőjét éri el vele az ember, mint amit szeretne: a módszer ugyanis hozzájárul a mozgásszegény életmódhoz, ami hosszú távon hízáshoz vezethet.

A galandféreg-diéta

Az 1900-as évek elején elterjedt diéta követői szerint az, ha galandférget visznek be a szervezetbe tabletta formájában, elősegítheti a fogyást. Enni bármit lehetett, mert az elképzelés szerint a féreg úgyis kitisztította a szervezetből az ételt.

A tabletták azonban rengeteg mellékhatással jártak: a demencia, a görcsrohamok, valamint az agy-, izom- és szemkárosodás magasabb kockázatához kapcsolódnak.

A káposztaleves-diéta

Ez az, amivel talán már mindenki találkozott, hiszen az 1980-as és 1990-es években volt igazán népszerű. Az elv egyszerű: napokig csak káposztalevest lehet fogyasztani, amit csak kis mennyiségű zöldség- és gyümölcsfogyasztással lehet megszakítani. Míg a megnövekedett káposztabevitel egészséges a rost- és antioxidánstartalma miatt, az étrendből összességében hiányzik a változatosság – ez pedig korántsem jelent jót, ráadásul hosszú távon fenntarthatatlanok az így leadott kilók is.

Forrásunk volt.


Még több életmód:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...