6 kellemes bruncholó vidéken, ahol magas színvonalon reggeliztetnek

10-12 éve indult itthon és akkor még szkeptikus hangulat fogadta. Mára pedig sokak inkább brunchra találkoznak, mint vacsorára.

Nem áll meg az élet a fővárosnál, sőt! Nagyvárosokban, kisebb településeken is megszerették a lazítós, elnyújtott reggeliket, egyre több kisebb kávézó veszi fel repertoárjába a brunchopciót is. Szendvicsekkel, tojásos ételekkel, granolákkal és persze remek kávéval, lelassulós hangulattal. Mi pedig szeretjük ezeket a reggeliket és mutatunk is 6 helyet, az ország minden csücskéből.

Essentiale, Szeged

Az Essentiale stílusos és nagyon mutatós / Fotó: Facebook

A „Napfény városának” is nevezik a Dél-Alföld legnagyobb és legnépesebb települését, ahol az aktív egyetemi élet miatt is elkélnek a fiatalabb korosztályra, a trendek követőire hangolt helyek. Az Essentiale stílusos és nagyon mutatós, abszolút átjön a maximalizmus, amit aztán az ételek és italok is bizonyítanak.

Náluk van a város legjobb buggyantott tojása, extrán csokis a kakaós tekercs és a smoothie bowl-ok is kifogástalanok mind küllemre, mind ízre és tápértékre. A szezonalitás fontos náluk, éljünk az aktualitások lehetőségével!

Reggeli, Pécs

A szelíd, klímatudatos attitűd emlékezetes reggeli tányérokkal találkozik / Fotó: Facebook

Míg a Nappali kultúrkocsma már régóta Pécs ikonja, addig a Reggeli is felzárkózott az előd népszerűségéhez.

A legeslegfenntarthatóbb módon üzemelő, bolygóbarát kávézó és reggeliző hozza a legdögösebb ízeket és fogásokat, ha kell a préslé készítésekor megmaradt zöldség- és gyümölcsrost felhasználásával. Ez a szelíd, klímatudatos attitűd emlékezetes reggeli tányérokkal találkozik, ráadásul bőséges az adag is, senki sem távozhat úgy, hogy még csipegetne. Világbajnokok a bundáskenyér-variációk és a kimchis rizs is.

Manooka Kávézó, Eger

Egri favoritunk lassan hat éves lesz / Fotó: Facebook

Egri favoritunk lassan hat éves lesz, ami azt bizonyítja, hogy az egész város kedveli a mosolygós, mindig befogadó helyet. Bevalljuk, nyáron, amikor a terasz is életre kél, még tovább szoktunk maradni, de a kinti hideg elől is jó bemenekülni egy gazdag bagelre, szezonális finomságra. Nyilván fűszeres pumpkin spice chai lattét is készítenek, ha még nem volt elég az édes, belga típusú gofrit rendeljünk!

Kutyabarát koffeinállomás, ahol több a törzsvendég, mint a véletlen beeső. Nem is csodálkozunk.

Buborék Pékbisztró, Csopak

A minőség az első / Fotó: Facebook

Találó kategória a pékbisztró, mert a csopaki négyévszakos, brunchot is kínáló Buborék (ami egyben kvártélyt is ad és bringaszervizként és kölcsönzőként is működik) brillírozik a péksütemények, kovászos kenyerek területén. Mindegy, hogy egy rusztikus bagettről vagy egy pisztáciakrémes croissantról van szó, a minőség az első. Mi a croque-ban veszünk el a legszívesebben, de bármely friss szendvics is elegendő energiával lát el a nap további részére.

Hát még a sütik… szerencsés csillagzat alatt született, aki Csopakon tölti a nyarakat és gyakran Buborékozik!

R Coffee & Roastery, Rétság

A brunchválaszték egyszerre klasszikus és kicsit csavart / Fotó: Facebook

Nógrádban haladtunk épp Bánkra tartva, amikor rájuk találtunk. Sosem láttunk még ennyire menő „panelprogramot”, vagyis a négyemeletes panelbe ékelt vendéglátóhelyet, ami minden várakozásunkat felülmúlta. A brunchválaszték egyszerre klasszikus és kicsit csavart, vendéglátásuk értő és odafigyelő és a forró italok terén sem szerénykednek.

A kávé hibátlan, de a teákra is figyeljünk oda, lesz pár különlegesség! És különben is, a tépett malacos bundás kenyérnél laktatóbb napkezdés kevés van.

Balance – Taste Gallery, Miskolc

Letisztult design, fiatalos kivitelezés / Fotó: Facebook

Attól van egyensúly, hogy a reggeliző, kávézó, brunchhely pénteken és szombaton ugyanolyan lelkesen méri a legjobb bükki borokat, mint ahogy azt teszi a kávékülönlegességekkel. Letisztult design, fiatalos kivitelezés a Balance, sok programmal, haladó hozzáállással és marasztaló ételekkel.

Buggyantott tojás, bundás kenyér, angol reggeli versenyeznek a vendégek kegyeiért. Mi pedig örülünk, hogy Miskolcon egyre több a figyelemreméltó hely.

Címlapkép: Facebook

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több csodás hely, amit meleg szívvel ajánlunk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...