Mit kezdjünk a maradékokkal? Többnyire nem elegendőek egy teljes étkezésre, de kidobni vétek lenne őket. Pár tippet adunk a belőlük készíthető reggelikhez.
Álljon itt most pár tipp, melyekkel isteni reggeliket rittyenthetsz jobb sorsra érdemes hozzávalókból! Az ételekhez kínált feltétek mennyiségét mindig extrán nehéz eltalálni: nálunk simán ott sorakozik egy sor sült hús, zöldségpogácsa a hűtőben, amivel nem tudunk mit kezdeni. A húsokkal egyszerű a dolog: hogy felfrissítsük és új ízzel dobjuk fel, elég egészen apró darabokra aprítani őket, és az eredeti fűszerezést erősíteni vagy natúr húsok más ízesítéssel próbálkozni.
4 tipp a tuti melegszendvicshez >>
csirkés szendvics
Igazi amerikai klasszikus. Legelső club szendvicsemet Debrecenben ettem egy totál amerikai stílusú helyen. Irtó finom volt. Sokszor látni főtt tojással készítve, én még sosem találkoztam ...
csirkés szendvics
Angliában dolgoztam úgy 8 hónapig egy teaházban. Ott voltak ilyen szendvicsek. Nekem mind közül a csirkés volt a kedvencem, ezért ezt gyakran eszem itthon is.
húsos szendvics
Jót reggelizni a legjobb társsal.
húsos szendvics
Az egyik legnépszerűbb, klasszikus szendvics az USA-ban. Nevét a Bacon, Lettuce, Tomato rövidítéséből kapta.
Alapvetően enyhén pirított kenyérrel készül, de én most zsemlét ...
húsos szendvics
Maradék bélszínből készült ez a supreme szendvics.
tortilla
A mexikóiak jalapeno paprikával eszik, az egyik kedvencem!
tortilla
Egy pesti szórakozóhelyen ettünk taco shellt, azóta tart nálunk a taco-láz, és végre megtaláltuk az igazit! Mindenképp kukoricalisztes receptet akartunk, amit egy angol oldalon meg is ...
Pirítsuk pár percig serpenyőben, aztán zsemlébe vagy két vékony szelet kenyér közé helyezhetjük, s friss zöldséggel spékelve kész is az egészséges reggeli vagy tízórai szendvics. Mi a helyzet a maradék köretekkel, párolt zöldségekkel? Ezeket könnyű vacsora gyanánt szintén friss retek, saláta és újhagyma mellé ajánlanánk, de vállalkozó szelleműek próbálják ki a püréket. Nagyon sokan zöldségeken és gyümölcsökön élnek tavasszal, biztos, hogy párolt zöldség is sokszor kerül a menübe: ha duhaj módon túl sokat készítettünk belőle, elő a turmixgéppel! Zöldborsó, némi vaj és fűszerek boronálásával például isteni sós krém alkotható, amit pirítósra javasolunk: persze némi sajtot elvisel még magán! Ugyanez a helyzet a maradék sárgarépával, amiből isteni, keleties ízvilágú sós krém is kreálható. Ezek mind mehetnek ropogós, pirított kenyér tetejére!
Bundázd a kenyeret! >>
csicseriborsókrém
Újabb próbálkozásom a csicseriborsóval. Mivel nekem önmagában is nagyon ízlik, de így tovább lehet variálni vele.
halpástétom
Konzerv tonhalból szoktam tonhalkrémet keverni, mert nagyon szeretjük. Most először vásároltunk friss vörös tonhalat, amiből megmaradt egy szeletke, így jött az ötlet, hogy ebből ...
halpástétom
Kedvenc tengeri fogásaim a garnéla, a királyrák, a homár. Sajnos nem élünk olyan helyen, ahol mindennapos étkezéseink része lehet - valamint az ára miatt sem -, olykor mégis ...
olívakrém
Egy délutáni sziesta során lapozgattam egy besárgult ,,Magyar konyhát,,. Valaha édesanyám vásárolgatta. Ekkor bukkantam rá erre a borkorcsolyára. Mivel nálunk a szardella és a fekete ...
olívakrém
El sem hiszem, hogy én valaha nem szerettem az olívabogyót... Nem is értem, hogy lehetett ez!? Egyszer csak a zölddel megbarátkoztam, majd megbarátkoztam a feketével is, közben pedig a ...
sárgarépakrém
Amíg a padlizsánkrém szezonja nem jön el, ezzel a krémmel dobom fel a pirítósokat. Már a színétől jó kedvem lesz, és akkor még meg se kóstoltam :)
sárgarépakrém
Legjobb barátnőmék konyhájában igen sok időt töltöttem. Szinte minden nap suli után felmentünk hozzájuk. Édesanyja egyik szakácskönyvet írta a másik után, mai értelemben véve igazi ...
sajtkrém
A héten munkából hazafelé menet sikerült elcsípnem az autót, ami friss házi tejet, sajtot szállít házhoz. Jópofa tehénfoltos autó, folyton a "Boci-boci tarkát" játssza. Néha, mikor ...
sajtkrém
Reggelire felvágottal, főtt tojással, pirítóssal nagyon friss és ízletes. Nem utolsó sorban vitamindús.
sajtkrém
Nagyon finom parajos fetakrémet vettem, de nagyon magas áron. Itthon elkészítettem, nem volt rosszabb, mint a bolti, de sokkal olcsóbban sikerült előállítanom. Most márványsajttal ...
zöldségpüré
Gimnazista barátnőm készítette nekünk ezt az egyszerű, gyors finomságot. Azóta, ha rántott halat sütök, szóba sem jöhet más köret. Tökmagolajjal díszítve gyönyörű és ...
Személyes kedvencünk viszont még így is a megmaradt sajtokból összemixelt feltét a pirítósunkra: sajtrajongásunk határtalan, így hajlamosak vagyunk többfélét is összevásárolni a héten, amiből a végén persze az lesz, hogy mindegyikből marad egy kicsi. Nem mintha nem tudnánk magában, csak úgy elcsipegetni ezeket a darabkákat! Ennél jobban már csak az olvasztott sajtot szeretjük, sok friss csírával! A legfontosabb, hogy minden ételben próbáld meglátni a a lehetőséget, keress ötleteket új ízekre!
További reggelirecepteket itt találsz >>
A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>