Ezeket reggelizd, ha rendszeresen fáradtan ébredsz

Ha gyakran jársz így, érdemes lehet orvoshoz fordulni – ha viszont csak esetenként kell a segítség, az alábbi ételekhez nyugodtan fordulhatsz.

Mindegy, hogy egy átmulatott éjszaka, egy hosszú munkanap vagy egy késői edzés miatt nem alszod ki magad megfelelően – a lényeg az, hogy ha reggel fáradtan ébredsz, akkor érdemes kicsit átgondolni az aznapi étkezést, és úgy reggelizni, hogy az extra energiát adjon a következő órákra. Az alábbi alapanyagokat például érdemes lehet beépíteni a nap első étkezésébe.

Avokádó

Az avokádó tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és egészséges zsírokkal, amelyek órákig tartó energiát adnak testünknek. A gyümölcs sok rostot tartalmaz, stabilan tartja a vércukorszintünket, így elkerülhetjük, hogy az meredeken megemelkedjen, majd gyorsan lezuhanjon – ez ugyanis még rátehet egy lapáttal a fáradtságunkra.

Imádnivaló zöld smoothie

Az új munkatársam egy igazi hard-core zöld smoothie fanatikus. Ő mutatta meg, hogy attól még, mert valami zöld és egészséges, igenis lehet finom. A zöld turmixok azért hihetetlenül jók, ...

Avokádós tojássaláta

Végtelenül egyszerű recept, mégis kicsit más. Alapvetően nem vagyok nagy avokádó fan, de jelen esetben szuperül ki lehet vele váltani a majonéz nagy részét, mert igazán krémes lesz ...

Avokádós toast buggyantott tojással

És íme a recept, amelynél kevés egyszerűbbet találunk vasárnap reggelire. Négy hozzávaló, kis odafigyelés, és az egyik legjobb tavaszi, szinte hivatalos Húsvéti reggelit ehetjük a ...

Mandula

A mandula kiváló minőségű fehérje, rost és egészséges zsírok forrása – hasonlóan az avokádóhoz. Tele van B-vitaminokkal, amelyek segítenek a szervezetnek az elfogyasztott ételeket energiává alakítani, és gazdag magnéziumban, ami pedig segít leküzdeni az izomfáradtságot.

Banán

A banán a legjobb és legpraktikusabb barátod lehet, ha fáradtan ébredtél, és nincs időd összetettebb reggelit összedobni. Ez a káliumban gazdag gyümölcs rengeteg jó mennyiségű rostot tartalmaz, ami lassítja a cukor felszabadulását a véráramba. A banán ezen kívül kiváló magnézium- és B-vitaminforrás. Energiasűrűség szempontjából az érett, pöttyös banán az igazi, inkább ezt válaszd, mint a zöldet.

Datolya

Amellett, hogy elképesztő édes íze van, a datolyát a szervezet könnyen és gyorsan megemészti, ezért azonnali energialöketet ad a fáradt reggeleken. Kiváló kalcium-, foszfor-, kálium-, magnézium-, cink- és vasforrás – igazi szuperkaja. Érdemes a cukormentes változatra törekedni.

Tojás

Ne higgy a rossz hírének: már egyetlen tojás is kiváló minőségű fehérjét és egészséges zsírokat tartalmaz, amelyek együttesen jóllakottságot és tartós energiát biztosítanak a nap folyamán. Ezen kívül kiváló forrása számos vitaminnak és ásványi anyagnak, beleértve a vasat, a kolint, a D-vitamint és a B-12-vitamint. A sárgája a legtáplálóbb rész, amely a tojás vitaminjainak és ásványi anyagainak nagy részét, valamint a teljes fehérje egy részét is tartalmazza.

Fokhagymás zöldséges frittata

A világ egyik legegyszerűbb fogása, úgy variáljuk, ahogy kedvünk és hűtőnk tartalma engedi! Amennyire könnyű, annyira látványos is elkészültekor, így biztosan mindenkit levesz a ...

Forrásunk volt.


Még több izgalmas cikk:

Legújabb receptek

Álomkönnyű citromos-mákos süti

Álomkönnyű, mennyeien omlós és szaftos - szerintünk ilyen a tökéletes kevert sütemény! Ez a mákos-citromos sütikenyér pedig pontosan ilyen, amit a tetejére kent frosting tesz kacéran ...

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 élelmiszer, amit nem mosol meg, pedig nem ártana

A főzés nulladik lépése az alapanyagok megmosása: így gondoskodhatunk arról, hogy az étel nemcsak finom, de biztonságosan fogyasztható is lesz. Vannak egyértelmű esetek, az alábbiak nem ezek közé tartoznak: nézzük, mit kell még a csap alá tartani!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...