A reggelik megmentője: így kenheted meg a pirítósod hideg vajjal

Akár kell, akár nem, lássuk be, a legtöbben a hűtőben tartjuk a vajat, ami sok bosszúságot okozhat. Ez a módszer azonban megmenti a reggeleidet, ugyanis megmutatja, hogyan kell hideg vajjal megkenni a pirítóst.

Éppen sütit sütnél, de elfelejtetted időben kivenni a vajat a hűtőből? Semmi probléma, több megoldás is létezik arra, hogy megolvaszd, most pedig egy másik gyakori hideg vaj vészhelyzetre találtunk megoldást. Az alábbi TikTok-videó ugyanis egy remek praktikával segít áthidalni a hideg vaj és forró pirítós között tátongó hőmérsékletbeli szakadékot, és megmutatja, hogyan lehet a hűtőből kivett vajjal megkenni a pirítóst.

A reggelik megmentője: így kenheted meg a pirítósod hideg vajjal

Többé nem lesz csalódott reggeled, amikor álmosan, pizsamában állva döbbensz rá, hogy a serpenyőben sütött pirítósodra csak kőkemény vajkockákat tudsz szelni! A trükk lényege itt is, hogy kisebb vajdarabkákat kapj, mivel ezek gyorsabban felmelegszenek. Először is, szükség van egy reszelőre, amin aztán a kemény vajat, legyen az vegán vagy hagyományos, lereszeled, mintha csak sajt lenne. A kis vajforgácsok aztán már könnyedén megolvadnak a meleg pirítóson, így csak egy késsel el kell oszlatnod.

Persze, ha mindig is így csináltad, elnézést kérünk, de igazán szólhattál volna korábban is!

Forrásunk volt

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


A vajjal kapcsolatban itt találsz még kapcsolódó cikkeket:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!