Ha az ébredést követő egy órán belül reggelizünk, azzal csak jót teszünk magunknak: beindítjuk az anyagcserét, ellátjuk az agyat nélkülözhetetlen glükózzal, így megadjuk a kezdő lendületet a naphoz, és elegendő energiát biztosítunk ahhoz, hogy a munkahelyen vagy az iskolában koncentrálni tudjunk. Továbbá ez egy remek lehetőség is arra, hogy tápláló ételekkel indítsuk a napot. Sőt: ha egy kiegyensúlyozott reggelit fogyasztunk, csökkenthetjük a későbbi éhségérzetet és ez segíthet megelőzni a túlevést is, tehát hozzájárulhat az egészséges testsúly megőrzéséhez.

A reggeli és a hosszú élet kapcsolata
Kevesen tudják, de a reggelizés szokása hozzájárulhat a hosszabb élethez is. Számos kutatás kimutatta, hogy a reggeli kihagyása összefüggésbe hozható a krónikus betegségek, például a 2-es típusú cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek és a csontritkulás magasabb kockázatával. Emellett a reggeli elhagyását összefüggésbe hozták bizonyos daganatos megbetegedésekkel is.
Továbbá egy másik kutatás azt is igazolta, hogy a reggeli kihagyása a kognitív teljesítmény csökkenéséhez vezethet. Márpedig ha hosszú életet szeretnénk élni, nemcsak a fizikai egészségünkre kell odafigyelnünk, hanem arra is, hogy mentálisan frissen maradjunk idős korban.
Ezért érdemes megvizsgálni, hogy milyen ételeket fogyasztanak azok az emberek, akik a világ úgynevezett „kék zónáiban” élnek – vagyis olyan régiókban, ahol kiemelkedően magas a 100 év felettiek aránya.
Nézzük, milyen ételeket fogyasztanak a kék zóna lakói!





Még több a hosszú életről:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!