Reggeli, hogy jól induljon a nap!

Croissant és joghurt? Előre elkészíthetjük hétvégén az egész hétre szóló reggeli menünket. Nem kell sebtiben bekapkodni az utcai pékségekben vásárolt pogácsákat, ha ezentúl minden héten követed reggeli menüajánlatunkat is!

Gyors croissant

Nem nagyon szoktam péksüteményeket készíteni, de most ennek is eljött az ideje. Nagyon finom, nálunk sikert aratott. A desszert.eu oldalán találtam a receptet.

A croissant alapjában időigényes, hajtogatós-pihentetős mutatvány, aminek nem nagyon állunk neki hétköznapokon, de még hétvégén is nehézkesen. A befektetett munkát mindenesetre megéri, mert a franciák kedvenc péksüteménye valóban mennyei finomság: egy frissen sült, illatozó croissant a tökéletes hétvége nyitóakkordja. Jó lenne reprodukálni ugyanazt az ízt és hangulatot a sietős munkanapokon is? A többnapos crosissant-gyártó procedúrát redukáljuk és mutatunk az eredetihez képest pár hipergyorsnak ígérkező receptet, melyek akár egy-másfél óra alatt elkészíthetőek, így még egy szimpla kedd este is falatozhatunk belőlük!

Süti, ami nem hizlal >>

Diétás csokis tekercs

Lányom nagyon szereti a boltban kapható T. pékség által készített csokis tekercset. De mivel az tele van cukorral, tartósítószerrel, nah meg fehérliszttel, én nem eszek belőle, viszont ...

Csokoládés croissant (Croissant 2.)

Időigényes, de megéri elkészíteni! Ha reggel frissen sült péksüteményt szeretnénk, annyi a teendőnk, hogy a kifliket előző este elkészítjük egészen a formázásig, majd nyersen ...

Bár, ha előző nap összeállítjuk a tésztát, másnapra már „csak” a hajtogatás és a sütés marad. Kelt tésztáról van szó, így a szükséges élesztőmennyiséget ne feledjük megfuttatni fél deci tejben, egy kiskanál cukor kíséretében. A jó minőségű vaj pedig a croissant-unk lelke lesz: ezen ne spóroljunk, mert margarinnal közel sem kapjuk majd ugyanazt az eredményt. Tölthetjük gesztenyemasszával vagy ehetjük simán, mindenféle gezemice nélkül egy bögre forró tea mellé, de a csokis változatokkal is sikert arathatunk. A croissant – mi tagadás- energiabomba, kellő löketet ad a napunk elindításához. Ha önmagában unalmasnak ítéltetne e péksüti, tálaljunk hozzá házilag összedobott joghurtokat – mélyhűtött gyümölcsöket natúr joghurtba keverve vagy turmixolva kész a tökéletes reggelikísérő.

Gyümölcsös joghurt

Ritkán veszek ízesített joghurtot, hiszen házilag nagyon egyszerűen megoldható a natúr joghurt felturbózása és az eredmény sokkal finomabb, egészségesebb, mint a bolti változat. Télen ...

Mesterséges édesítők cukor helyett >>

Isteni tésztarakottasok >>

Tejföl-kisokos >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...