Kiderült, tényleg olyan fontos étkezés-e a reggeli

Sokan azt gondolják, hogy a nap egyik legfontosabb étkezése a reggeli...de tényleg ez az igazság?

Nagyon sokan úgy tartják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, így hatalmas szentségtörés, ha kihagyjuk. Sok szakértő is így gondolja, és az hirdetik, hogy ébredés után kell a legtöbbet enni, ilyenkor bátran mehet a szénhidrát, a zsír, a fehérje, de persze a rostokról sem szabad elfeledkezni. 

Kiderült, tényleg olyan fontos étkezés-e a reggeli

Shira Barlow pszichológus, aki étkezési terapeuta is egyben, étkezési zavarokkal és súlyproblémával küszködőknek nyújt segítséget. Nézzük, neki mi a véleménye a reggeliről:

A reggelivel az a helyzet, hogy valóban fontos étkezés. De ez volna a legfontosabb? Nos, ezt nem állítanám! Ha ilyenkor elegendő fehérjét és zsírt viszel be, akkor nagyszerűen stabilizálhatod ébredés után a vércukorszintedet. Ez azonban egy olyan dolog, ami mindenkinél nagyon egyedi, egyénileg kell eldönteni, mi esik jól. Sokan vannak, akik nem szeretnek reggelizni, egyesek konkrétan nem is éreznek éhséget az ébredést követő órákban

– mondta a szakértő, aki hozzátette, teljesen oké, ha valaki nem éhes reggel, a lényeg csupán annyi, hogy a nap első étkezése során mindenképpen fogyasszunk fehérjét és egészséges zsírokat.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...