4 ételpáros reggelire, ami segít a fogyásban

Ha szeretnél leadni a súlyodból, akkor érdemes ezek közül az ételpárosok közül kiválasztanod a reggelidet.

Bár a sikeres fogyásnak rengeteg összetevője van, a megfelelő étrend kétség kívül elengedhetetlen hozzá. Minden étkezés alkalmával érdemes odafigyelni az alapanyagok párosítására. Most összeszedtük, mely ételpárosítások a legjobbak reggelire, ha fogyni szeretnénk.

Mogyoróvaj + Zab

Egy tanulmány szerint a zab magas rosttartalma miatt hozzájárul a fogyáshoz. A rost ugyanis hosszú időre eltelít, megálljt parancsolva ezzel az éhségnek. Ha pedig ezt az alapanyagot egy-két kanál mogyoróvajjal egészítjük ki, értékes mennyiségű fehérjével és egészséges zsírokkal értékesíthetjük a reggelinket.

Ezek a legjobb súlycsökkentő reggelik

Chiamag + Zöld leveles zöldségek

Lényegében az ezekből készült smoothie-k a legjobbak, a legszuperebb bennük pedig az, hogy nagyon gyorsan összeállíthatóak. A spenót és a kelkáposzta is gazdagok tápanyagokban, a chiamagnak pedig a rosttartalma is magas.

Erős paprika + Tojás

A tojás remek alapanyag a fogyókúrázók számára, ha pedig erőssel kombináljuk, akkor fokozódhat a zsírégetés. Legalábbis a Purdue Egyetem kutatói szerint, akik megállapították, hogy mindössze fél teáskanálnyi csípős pirospaprika segítheti a kalóriaégetést, egyben az étvágyat is csökkentheti, köszönhetően a csípős ízért felelős kapszaicinnek.

Joghurt + Gyümölcs

A magas fehérjetartalmú joghurt rendszeres fogyasztása alacsonyabb testtömegindexszel, kisebb derékkörfogattal és alacsonyabb testzsírral hozható kapcsolatba. A bogyós gyümölcsökkel még hatékonyabbá tehetjük a joghurt jótékony hatását, hiszen tartalmaz flavonoidoknak nevezett antioxidánsokat is!

Forrásunk volt.


Még több fogyókúra:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...