4 ételpáros reggelire, ami segít a fogyásban

Ha szeretnél leadni a súlyodból, akkor érdemes ezek közül az ételpárosok közül kiválasztanod a reggelidet.

Bár a sikeres fogyásnak rengeteg összetevője van, a megfelelő étrend kétség kívül elengedhetetlen hozzá. Minden étkezés alkalmával érdemes odafigyelni az alapanyagok párosítására. Most összeszedtük, mely ételpárosítások a legjobbak reggelire, ha fogyni szeretnénk.

Mogyoróvaj + Zab

Egy tanulmány szerint a zab magas rosttartalma miatt hozzájárul a fogyáshoz. A rost ugyanis hosszú időre eltelít, megálljt parancsolva ezzel az éhségnek. Ha pedig ezt az alapanyagot egy-két kanál mogyoróvajjal egészítjük ki, értékes mennyiségű fehérjével és egészséges zsírokkal értékesíthetjük a reggelinket.

Ezek a legjobb súlycsökkentő reggelik

Chiamag + Zöld leveles zöldségek

Lényegében az ezekből készült smoothie-k a legjobbak, a legszuperebb bennük pedig az, hogy nagyon gyorsan összeállíthatóak. A spenót és a kelkáposzta is gazdagok tápanyagokban, a chiamagnak pedig a rosttartalma is magas.

Erős paprika + Tojás

A tojás remek alapanyag a fogyókúrázók számára, ha pedig erőssel kombináljuk, akkor fokozódhat a zsírégetés. Legalábbis a Purdue Egyetem kutatói szerint, akik megállapították, hogy mindössze fél teáskanálnyi csípős pirospaprika segítheti a kalóriaégetést, egyben az étvágyat is csökkentheti, köszönhetően a csípős ízért felelős kapszaicinnek.

Joghurt + Gyümölcs

A magas fehérjetartalmú joghurt rendszeres fogyasztása alacsonyabb testtömegindexszel, kisebb derékkörfogattal és alacsonyabb testzsírral hozható kapcsolatba. A bogyós gyümölcsökkel még hatékonyabbá tehetjük a joghurt jótékony hatását, hiszen tartalmaz flavonoidoknak nevezett antioxidánsokat is!

Forrásunk volt.


Még több fogyókúra:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...