Bár a sikeres fogyásnak rengeteg összetevője van, a megfelelő étrend kétség kívül elengedhetetlen hozzá. Minden étkezés alkalmával érdemes odafigyelni az alapanyagok párosítására. Most összeszedtük, mely ételpárosítások a legjobbak reggelire, ha fogyni szeretnénk.
Mogyoróvaj + Zab
Egy tanulmány szerint a zab magas rosttartalma miatt hozzájárul a fogyáshoz. A rost ugyanis hosszú időre eltelít, megálljt parancsolva ezzel az éhségnek. Ha pedig ezt az alapanyagot egy-két kanál mogyoróvajjal egészítjük ki, értékes mennyiségű fehérjével és egészséges zsírokkal értékesíthetjük a reggelinket.
Chiamag + Zöld leveles zöldségek
Lényegében az ezekből készült smoothie-k a legjobbak, a legszuperebb bennük pedig az, hogy nagyon gyorsan összeállíthatóak. A spenót és a kelkáposzta is gazdagok tápanyagokban, a chiamagnak pedig a rosttartalma is magas.
Erős paprika + Tojás
A tojás remek alapanyag a fogyókúrázók számára, ha pedig erőssel kombináljuk, akkor fokozódhat a zsírégetés. Legalábbis a Purdue Egyetem kutatói szerint, akik megállapították, hogy mindössze fél teáskanálnyi csípős pirospaprika segítheti a kalóriaégetést, egyben az étvágyat is csökkentheti, köszönhetően a csípős ízért felelős kapszaicinnek.
Joghurt + Gyümölcs
A magas fehérjetartalmú joghurt rendszeres fogyasztása alacsonyabb testtömegindexszel, kisebb derékkörfogattal és alacsonyabb testzsírral hozható kapcsolatba. A bogyós gyümölcsökkel még hatékonyabbá tehetjük a joghurt jótékony hatását, hiszen tartalmaz flavonoidoknak nevezett antioxidánsokat is!
Még több fogyókúra: