Tovább élhetsz, ha ebben az időpontban reggelizel

Bár kissé korai az időpont, de ha sokáig szeretnénk élni, megéri korábban kelni, nem?

A The Journal of Nutritionban publikált tanulmányból kiderült, hogy tovább élhetünk, ha korán reggelizünk.

A kutatók 34 ezer 40 év feletti amerikai étkezési szokásait vizsgálták több évtizeden keresztül. A résztvevők naplózták az étkezéseiket, még a nassolásokat is fel kellett jegyezniük, így a kutatók teljes képet kaptak.

Krémesen lágy, hajtogatott rántotta

Az egész nap reggelizni vágyók receptje következik. Az ausztrál stílusú specialty kávézók kínálatának az egyik legnépszerűbb étele az úgymond „hajtogatott” vagy „gyűrött” ...

Karamellás-banános french toast

A french toast, más néven édes bundás kenyér egy nagyon egyszerű, laktató édesség, amelyet reggeliként szokás fogyasztani, de egy könnyű leves után akár főételként is megállja a ...

A vizsgálat során kiderült, hogy a reggeli optimális ideje 6 óra és 7 óra között van. Ezt abból állapították meg, hogy azok a résztvevők, akik ebben az időpontban étkeztek, 6 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak meg idő előtt, mint azok, akik reggel 8 órakor ettek, és 12 százalékkal kisebb volt a korai halálozás kockázata, mint a délelőtt 10 óra körül reggelizőknél.

Ezen kívül fény derült arra is, hogy az éjféli nassolás hozzájárul a 2-es típusú cukorbetegség és a szívbetegség kialakulásához.

Banános-áfonyás sült zabkása

Újabb Tiktokos recept hódit az interneten: ez a sült zabkása, ami nemcsak remek és egészséges reggeli vagy ebéd utáni desszert, de eszméletlen könnyű elkészíteni, és minimális ...

Hétvégi kakaós csiga

Ha tökéletes hétvégi reggelit szeretnétek, akkor nem kérdés, hogy ez a kakaós csiga a megfelelő választás. Frissen lefagyasztva, majd pár percre sütőbe téve később is frissnek hat!

A tudósok ezt azzal magyarázzák, hogy ez az agy „táplálkozási órájának”, egy belső rendszernek köszönhető, amely szabályozza például az inzulint. Ha nem megfelelő időpontban fogyasztjuk el a táplálékainkat, akkor az megzavarhatja az agy által küldött jeleket.

Forrásunk volt.


Még több a reggeliről:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...