Omlós linzeren utazik a fanyar rebarbara, egyenesen a szád felé

Bújik már a rebarbara, lassan stabilan megtalálhatjuk majd a piacokon – ilyenkor persze mindig felmerül a felhasználás kérdése. Ha nagyon ötlettelenül lennénk, nyúljunk az alábbi receptért, az omlós rebarbaraszeletért.

Aki jártas az amerikai sütemények világában, biztosan találkozott már a citromos szelettel, azaz lemon barral. Azt viszont már csak kevesen tudják, hogy a sütemény más ízekkel, más gyümölcsökkel is elkészíthető. Például rebarbarával, ami annak ellenére, hogy botanikailag zöldség, simán kerülhet édességbe, a maga karakteres fanyarságával. Aki ebben a rebarbaraszeletben megkóstolja, biztosan szerelembe esik az alapanyaggal, jöjjön hát, lássuk a recept leírását és fifikáit!

Nézd meg galériánkban a rebarbaraszelet elkészítését, a receptért kattints a képre!

Itt a rebarbaraszelet teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...