Pudingtakaró alól kandikálnak a szezon első rebarbarái

A rebarbara talán kevéssé ismert és használt alapanyag hazánkban, ami nagy kár. De sebaj, azért vagyunk itt, hogy ezen változtassunk, például olyan isteni receptekkel, mint az alábbi vaníliapuding.

A rebarbara és vaníliapuding kombinációja Nagy-Britanniában rendelkezik igen széles rajongótáborral: a szigetországban klasszikus, házi desszertek egész sorában találkozhatunk a fanyar és édes párosítással, ezen kívül pedig cukorkák és bolti kekszek is gyakran összeeresztik a két ellentétes ízvilágot. Teljesen érthető, miért teszik ezt: a rebarbara savanyúja mellé tényleg szükség van némi valós édességre, amit a házi vaníliapuding hiba nélkül képes biztosítani.

Ez az alábbi desszert maceramentesen juttat el minket a komplex ízvilágba, a puding kanalazását kifejezetten ajánlott lusta, májusi délutánokon, egy fa vagy napernyő árnyékában végezni: úgy nyújtja majd a legistenibb élményt.

Nézd meg galériánkban a rebarbarás vaníliapuding elkészítését, a receptért kattints a képre!

Itt a rebarbarás vaníliapuding teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Nosalty

További cikkek

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!