Unalmas vagy nem, mi imádjuk reggelre a rántottát, mert tökéletes tápanyagdús és fehérjebomba napindító, amely könnyed, nem terheli a gyomrot, készíthető vega vagy húsos verzióban, szuper egy zsömlébe passzintva, de magában is, némi zöldséggel. Ja, és egyáltalán nem utolsó sorban eszméletlen gyors: egy tökéletes omlett kb. 5 perc alatt megvan, amennyiben nem pirítunk alá sem húst, sem hagymát, sem más zöldséget.
Na de mivel dobhatjuk fel a rántottánkat, ha unjuk a só-pirospaprika kombót? Lássuk, katt a galériára a gyors feltétekért!
5 feltét, amivel megszórhatod az uncsi reggeli rántottád
Zöldfűszerek:
A legkönnyedebb, legfinomabb, legharsogóbb ízű fűszerek a zöldfűszerek, szóval mi télen-nyáron ajánljuk őket, mert nem nehéz őket otthon sem megtermeszteni. Ha a rántottádról van szó, akkor pedig marokkal szórhatod rá a friss petrezselymet és a buja zöld bazsalikomot, picit kevésbé nagylelkűen pedig a kakukkfű és az oregánó is irtó jól állni neki. Sajttal még pazarabb lesz! Tipp: a zöldfűszereket nem kell hőkezelni!
Sajtok minden mennyiségben:
Nem egy nagy megfejtés, tudjuk, de higgyétek el, ha simán olívaolajon/vajon készítitek a rántottát, és a végén csupán só kerül rá és jó minőségű reszelt sajt vagy akár parmezán, CSODA lesz! Hagyjuk most el a magyaros irányt adó pirospaprikát (a hagymát meg plane), és élvezzük a letisztult sajtos tojás ízét.
Zöld levelesek:
Na ez tényleg a leggyorsabb turbófeltét a rántottád tetejére: markolj bele a zacskós rukkoládba vagy bébispenótodba, és hintsd meg a reggelid tetejét gazdagon a zöld levelekkel! Így plusz tápanyagot és rostot is beviszel, no meg a napi zöldségbeviteled is beljebb van!
Enyhe hagymafélék:
Snidling, salotta, újhagyma, póré - ők azok, akiket hőkezelés nélkül, simán a rántottat tetején szórva is el tudunk képzelni. Apríts belőlük egy keveset (sokat), és élvezd az üde hagymaízt! Azoknak főleg ajánljuk, akik imádják a vöröshagyma lapú rántottákat, de nincs rá mindig idejük! Ja, és ezek a gyomornak is kímélőbbek.
Izgalmas és kreatív konyhai ötletek várnak: