5 zöldség, amit érdemes kirántani és 5, amit nem

A magyar nemzet híres jó néhány dolog miatt, ezek egyike a kielégíthetetlen és megállíthatatlan panírozási és bőolajban sütési vágy. Akadnak-e azonban olyan alapanyagok, nevesen zöldségek, amelyek jobb, ha nem esnek áldozatul ennek a hóbortnak?

Ha tehetnénk, még az asztalfiókot is kirántanánk, ugye? Mármint nem dühből és nem a helyéről – először lisztbe, majd tojásba, végül morzsába forgatnánk és forró olajban aranybarnára és ropogósra sütnénk. Csak úgy, mint minden mást is. No, azért legyen megállj a menetben, ne panírozzunk barbár módon, keresztül-kasul, vakon. A rántott zöldségek esetében külön érdemes meggondolni, mire adunk bundát és mire nem – hiszen sajnos egyáltalán nem igaz a mondás, hogy bő olajban sütve minden finom lesz. Be kell látnunk, hogy jobb, ha egyes rántott zöldségek egyszerűen nem léteznek.

Nézd meg galériánkban a rántásra alkalmas és kevésbé jó zöldségeket!

Néhány recept, ami mindig biztos siker:

Sörbundás rántott gomba

Gondoltál már a rántott gombára sörös bundában? Ha még nem, akkor mindenképp ki kell próbálnod! Ne csak a húsoknál hagyj fel a szokásos zsemlemorzsás panírral, nyugodtan kísérletezz ...

Rántott hagymavirág

Szeretnél egy különleges, mégis nagyon egyszerűen elkészíthető snack-et készíteni? Akkor a következő recept tökéletesen Neked való lesz, mert annak ellenére, hogy pikk-pakk ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ha készen állsz még több hajmeresztő konyhai ötletre:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...