5 zöldség, amit érdemes kirántani és 5, amit nem

A magyar nemzet híres jó néhány dolog miatt, ezek egyike a kielégíthetetlen és megállíthatatlan panírozási és bőolajban sütési vágy. Akadnak-e azonban olyan alapanyagok, nevesen zöldségek, amelyek jobb, ha nem esnek áldozatul ennek a hóbortnak?

Ha tehetnénk, még az asztalfiókot is kirántanánk, ugye? Mármint nem dühből és nem a helyéről – először lisztbe, majd tojásba, végül morzsába forgatnánk és forró olajban aranybarnára és ropogósra sütnénk. Csak úgy, mint minden mást is. No, azért legyen megállj a menetben, ne panírozzunk barbár módon, keresztül-kasul, vakon. A rántott zöldségek esetében külön érdemes meggondolni, mire adunk bundát és mire nem – hiszen sajnos egyáltalán nem igaz a mondás, hogy bő olajban sütve minden finom lesz. Be kell látnunk, hogy jobb, ha egyes rántott zöldségek egyszerűen nem léteznek.

Nézd meg galériánkban a rántásra alkalmas és kevésbé jó zöldségeket!

Néhány recept, ami mindig biztos siker:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ha készen állsz még több hajmeresztő konyhai ötletre:

Címlapról ajánljuk

További cikkek