Íme a trükk, ami egyben tartja a rántott sajtot sütés közben

Minden otthoni séfnek megvan a saját trükkje a sajtbundázásra, ám nem minden esetben működnek ezek megfelelően. Most mutatunk egy olyan technikát, amely sosem fog cserben hagyni.

Sok főzési baki történhet a konyhában, ám az egyik legnagyobb tragédia az az, amikor a kilyukadt paníron keresztül majdnem az összes felolvadt sajt a serpenyőbe folyik... Tudjuk, hogy egy ilyen élmény hosszú időre traumatizálni tudja az embert, de nem szabad feladni! Főleg, akkor, ha elsajátítod a most következő pofonegyszerű sajtbundázós trükköt!

Íme a trükk, ami egyben tartja a rántott sajtot sütés közben

Sokat nyom a latban a sajttípus és a panír

A rántott sajt elkészítéséhez érdemes keményebb állagú sajtot választani, illetve ajánlott nagyjából 1 cm vastagságú szeleteket vágni belőle. Ha ugyanis ennél nagyobb darabot panírozol be, akkor megkockáztatod, hogy belül nem olvad el a sajt. A rántott sajt egy másik fontos összetevője a panír, amelyhez klasszikusan liszt, egy csipet sóval elkevert tojás és zsemlemorzsa szükséges.

Klasszikus rántott sajt

A klasszikus rántott sajtot rendkívül egyszerűen otthonunkban is elkészíthetjük, egyre kell figyelni, hogy duplán panírozzuk, így elkerülhetjük azt a balesetet, hogy sütés közben ...

Az eddigiekkel valószínűleg te is tisztában voltál, ám a rántott sajt sikeressége abban rejlik, hogy a panírozás első két lépését meg kell duplázni. Így a sütés közben olvadó sajt garantáltan a helyén marad.

A folyamat tehát így zajlik: először lisztbe, tojásba, majd ismét lisztbe, tojásba kell mártani a sajtszeleteket, majd csak ezután jöhet a prézli. Akad egy másik sajtpanírozási technika is, amely szerint az utolsó két lépésnél kell a ráadás, így a sajt bundája még ropogósabb textúrájú lesz!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp vár:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...