Vegyes a fogadtatása a schnitzel-bónusznak az osztrákoknál

Ausztriában bevezették a köznyelven csak „schnitzel-bónuszként” emlegetett támogatást, ami a hagyományos osztrák ételek népszerűsítését hivatott szolgálni. Az új rendelet megosztó, hiszen a más típusú vendéglőket hátrányosan érinti a támogatás.

Ausztria azon éttermei, ahol hagyományos osztrák ételeket szolgálnak fel, köztük rántott húst (Wiener Schnitzelt), sertéstüdőt és főtt marhahúst, 10 000 eurós támogatásban részesülnek. Eddig 20 étterem kapta meg a rántotthús-bónuszt - írta meg a SkyNews.

Egy igazi osztrák rántott húsnak nincsen párja!

Tavaly októberben jelentette be Alsó-Ausztria tartományi kormánya a 4 millió eurós költségvetésű programot, ami körülbelül 1,6 milliárd forintnak felel meg. A program célja, hogy a hagyományos osztrák ételeket és a helyi gasztronómiát népszerűsítsék.

Burgonyamorzsás rántott hús

A rántott hús az autentikus magyar otthonok ételszimbóluma, amelyet általában hétvégén vagy családi ünnepségeken készítünk. A hús fajtája változhat, a legnépszerűbb a sertéshús, ...

Békebeli rántott hús

A vasárnapi ebédek fő attrakciója, a császárzsemlék kedvenc kiegészítője, az osztálykirándulós szendvicsek sztárja és a hentes pultok bestsellere: az örök érvényű és ...

A Kronen Zeitung nevű osztrák lap idézte az ország idegenforgalmi és szabadidős kereskedelmi kamarájának vezető szóvivőjét, Robert Seebert:

A rendszer egydimenziós és diszkriminatív más vállalkozásokkal szemben

- mondta Robert Seeber.

Seeber javasolta, hogy bővítsék ki a listát, és terjesszék ki az olyan etnikai éttermekre is, mint az olasz, görög, indiai és török vendéglők.

Johanna Mikl-Leitner, Alsó-Ausztria tartományi kormányzója az ORF osztrák nemzeti televíziónak adott interjújában elmondta, hogy Alsó-Ausztriában 2000 óta minden harmadik kocsma bezárt. Udo Landbauer, a régió kormányzóhelyettese úgy véli, hogy az állami politika feladata a kocsmák kulturális örökségének fenntartása és népszerűsítése:

Kiállunk a helyi gasztronómia és kocsmárosok mellett

- mondta Udo Landbauer.

A „schnitzel-bónusz” vegyes fogadtatásra talált, érthető módon, hiszen a nem tradicionális osztrák ételeket kínáló éttermeket hátrányosan érinti a támogatás.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Savanyú káposztás csirkecomb

Egyszerű, mégis ünnepi hangulatba ringató húsétel az alábbi, ami karakteres ízeivel garantáltan sokak szívébe belopja majd magát. A csirkecombok elképesztően szaftosra sülnek a fanyar ...

Narancsos pepita szelet

Egy toszkán narancstorta és az angol battenberg sütemény receptje ihlette ezt az ínycsiklandó extrán narancsos, így az ünnepekre is tökéletesen illő süteményt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...