Debrecenben készült el a világ legnagyobb rántott húsa

150-szer nagyobb egy normál, megszokott rántott húsnál, és összesen 2,3 négyzetméteres lett.

Debrecenben zajlott az a rekordkísérlet, mely során elkészítették a létező legnagyobb rántott húst. A Magyar Rekordok Szövetsége felügyelte a próbálkozást, melyet a Ripp-Ropp termékek gyártója, a debreceni Marnevall Zrt. szombaton hajtott végre a Zamat Fesztiválon. Az elkészült rántott húshoz 30 kiló húsra volt szükség, a panírozáshoz is ipari tételben használtak fel lisztet (20 kilót), több száz tojást, 50 kiló morzsát, 1 kiló sót, 25 deka borsot, valamint 300 liter olajat.

A felügyelőbizottság a közönség hatalmas ovációja közben jelentette be, hogy tudomásuk szerint nemcsak Magyarországon, de a világon is ez a legnagyobb, egyben készült rántott szelet.

A gigászi rántott hús elkészítéséhez egyedileg gyártott asztalokra, valamint panírozó, lisztező és tojásozó kádakra volt szükség. A 30 kilónyi kilapított karajhúst összezárható rácsok közé szorították. Ennek a speciális rácsnak a segítségével mozgatták a liszttől a panírmorzsán át a 300 liternyi sütőolajig, ahonnan 4 embernek kellett kiemelnie.

Ha esetleg ezek után megkívántál egy kis rántott húst, hoztunk pár bombajó receptet:

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek