Debrecenben készült el a világ legnagyobb rántott húsa

150-szer nagyobb egy normál, megszokott rántott húsnál, és összesen 2,3 négyzetméteres lett.

Debrecenben zajlott az a rekordkísérlet, mely során elkészítették a létező legnagyobb rántott húst. A Magyar Rekordok Szövetsége felügyelte a próbálkozást, melyet a Ripp-Ropp termékek gyártója, a debreceni Marnevall Zrt. szombaton hajtott végre a Zamat Fesztiválon. Az elkészült rántott húshoz 30 kiló húsra volt szükség, a panírozáshoz is ipari tételben használtak fel lisztet (20 kilót), több száz tojást, 50 kiló morzsát, 1 kiló sót, 25 deka borsot, valamint 300 liter olajat.

A felügyelőbizottság a közönség hatalmas ovációja közben jelentette be, hogy tudomásuk szerint nemcsak Magyarországon, de a világon is ez a legnagyobb, egyben készült rántott szelet.

A gigászi rántott hús elkészítéséhez egyedileg gyártott asztalokra, valamint panírozó, lisztező és tojásozó kádakra volt szükség. A 30 kilónyi kilapított karajhúst összezárható rácsok közé szorították. Ennek a speciális rácsnak a segítségével mozgatták a liszttől a panírmorzsán át a 300 liternyi sütőolajig, ahonnan 4 embernek kellett kiemelnie.

Ha esetleg ezek után megkívántál egy kis rántott húst, hoztunk pár bombajó receptet:

Cheetos bundás csirkemell

Amerikában hatalmas közönségkedvenc a chipsbundába forgatott, rántott hús, így persze nekünk is ki kellett próbálnunk! Őszinte meglepetésünkre nagyon működik a rendhagyó bunda, a ...

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...