Debrecenben készült el a világ legnagyobb rántott húsa

150-szer nagyobb egy normál, megszokott rántott húsnál, és összesen 2,3 négyzetméteres lett.

Debrecenben zajlott az a rekordkísérlet, mely során elkészítették a létező legnagyobb rántott húst. A Magyar Rekordok Szövetsége felügyelte a próbálkozást, melyet a Ripp-Ropp termékek gyártója, a debreceni Marnevall Zrt. szombaton hajtott végre a Zamat Fesztiválon. Az elkészült rántott húshoz 30 kiló húsra volt szükség, a panírozáshoz is ipari tételben használtak fel lisztet (20 kilót), több száz tojást, 50 kiló morzsát, 1 kiló sót, 25 deka borsot, valamint 300 liter olajat.

A felügyelőbizottság a közönség hatalmas ovációja közben jelentette be, hogy tudomásuk szerint nemcsak Magyarországon, de a világon is ez a legnagyobb, egyben készült rántott szelet.

A gigászi rántott hús elkészítéséhez egyedileg gyártott asztalokra, valamint panírozó, lisztező és tojásozó kádakra volt szükség. A 30 kilónyi kilapított karajhúst összezárható rácsok közé szorították. Ennek a speciális rácsnak a segítségével mozgatták a liszttől a panírmorzsán át a 300 liternyi sütőolajig, ahonnan 4 embernek kellett kiemelnie.

Ha esetleg ezek után megkívántál egy kis rántott húst, hoztunk pár bombajó receptet:

Cheetos bundás csirkemell

Amerikában hatalmas közönségkedvenc a chipsbundába forgatott, rántott hús, így persze nekünk is ki kellett próbálnunk! Őszinte meglepetésünkre nagyon működik a rendhagyó bunda, a ...

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...