Debrecenben zajlott az a rekordkísérlet, mely során elkészítették a létező legnagyobb rántott húst. A Magyar Rekordok Szövetsége felügyelte a próbálkozást, melyet a Ripp-Ropp termékek gyártója, a debreceni Marnevall Zrt. szombaton hajtott végre a Zamat Fesztiválon. Az elkészült rántott húshoz 30 kiló húsra volt szükség, a panírozáshoz is ipari tételben használtak fel lisztet (20 kilót), több száz tojást, 50 kiló morzsát, 1 kiló sót, 25 deka borsot, valamint 300 liter olajat.
A felügyelőbizottság a közönség hatalmas ovációja közben jelentette be, hogy tudomásuk szerint nemcsak Magyarországon, de a világon is ez a legnagyobb, egyben készült rántott szelet.
A gigászi rántott hús elkészítéséhez egyedileg gyártott asztalokra, valamint panírozó, lisztező és tojásozó kádakra volt szükség. A 30 kilónyi kilapított karajhúst összezárható rácsok közé szorították. Ennek a speciális rácsnak a segítségével mozgatták a liszttől a panírmorzsán át a 300 liternyi sütőolajig, ahonnan 4 embernek kellett kiemelnie.
Ha esetleg ezek után megkívántál egy kis rántott húst, hoztunk pár bombajó receptet:
Még több friss hír: