Naná, hogy kirántottuk a mini csemegeuborkát is

Minden, amit ki lehet rántani, megérdemli, hogy minimum egyszer ki is rántsuk. Tudjuk, hogy bűnös dolog ez, de van-e jobb, mint az olajban sült, panírozott dolgok? Nem nagyon. A borjúbécsin, a sajton meg a gombán túl mi most a mini csemegeubikat áldoztuk be az olajos, aranybarna bundák oltárán...és milyen jól tettük!

Hát magyarok vagyunk, nem? Rántsunk ki mindent is, ugyebár! Mi már rendszeresen készítjük, szóval most nektek is elhoztuk ezt a receptet, higgyétek el, nagyon egyszerű és finom is, és végre egy kis újdonság a vegáknak…meg amúgy a húsevőknek is. Ez egy különleges fogás, ami főételnek, előételnek, de snacknek is kiváló, készítsétek el a rántott csemegeuborkát, rá fogtok kapni!

Rántott csemegeuborka, recept itt! (Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra)

Lássuk, hogyan készült nálunk ez a furcsa kis nasssolnivaló, ha valami rendhagyóra vágytok. Mutatjuk a hozzávalókat!

A rántott csemegeuborkához:

380 g csemegeuborka (2 üveg, 2-5 cm-s), 2 db tojás, 100 g kukoricaliszt, 10 dkg panko,
1 tk fokhagymapor

A mártogatóshoz:

100 g joghurt, 2 ek majonéz, 1 tk kapor, só, bor, olívaolaj

Elkészítés:

Az uborkadarabokat leszűrjük, majd konyharuhába bugyolálva a felesleges nedvességet leitatjuk róluk, mielőtt elkezdenénk panírozni.

Szokásos módon bepanírozzuk az uborkákat: liszt, tojás, morzsa. Annyi, hogy a morzsához pankót használunk, amit egy kevés fokhagymaporral ízesítünk.

Forró napraforgóolajban aranybarnára sütjük az uborkákat.

Tálalhatjuk szószokkal, friss salátával, körettel vagy köretnek is akár.

Ezekhez például istenien passzol:

Rosolli, a finn céklasaláta

Az egyik legnépszerűbb finn köret ez a tejszínes, gazdagon készített céklasaláta. Húsok, halak, egytálételek mellé egyaránt kiváló fogás, ami a karácsonyi menüsornak is ...

Veganuári Hasselback-burgonya

A Hasselback-burgonya egy mókás újragondolása a klasszikus, sütőben sült krumplinak. Tökéletes köretnek, de önmagában is laktató és látványos étel. Még extrább, ha felturbózzuk ...

A mártogatóshoz egy kis tálkában összekeverünk minden hozzávalót, és ezzel tálaljuk a rántott ubit. Jó étvágyat nektek!

Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

A rántott csemegeuborka teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több abszolút nem mindennapi finomság:

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!