Hát magyarok vagyunk, nem? Rántsunk ki mindent is, ugyebár! Mi már rendszeresen készítjük, szóval most nektek is elhoztuk ezt a receptet, higgyétek el, nagyon egyszerű és finom is, és végre egy kis újdonság a vegáknak…meg amúgy a húsevőknek is. Ez egy különleges fogás, ami főételnek, előételnek, de snacknek is kiváló, készítsétek el a rántott csemegeuborkát, rá fogtok kapni!
Lássuk, hogyan készült nálunk ez a furcsa kis nasssolnivaló, ha valami rendhagyóra vágytok. Mutatjuk a hozzávalókat!
A rántott csemegeuborkához:
380 g csemegeuborka (2 üveg, 2-5 cm-s), 2 db tojás, 100 g kukoricaliszt, 10 dkg panko,
1 tk fokhagymapor
A mártogatóshoz:
100 g joghurt, 2 ek majonéz, 1 tk kapor, só, bor, olívaolaj
Elkészítés:
Az uborkadarabokat leszűrjük, majd konyharuhába bugyolálva a felesleges nedvességet leitatjuk róluk, mielőtt elkezdenénk panírozni.
Szokásos módon bepanírozzuk az uborkákat: liszt, tojás, morzsa. Annyi, hogy a morzsához pankót használunk, amit egy kevés fokhagymaporral ízesítünk.
Forró napraforgóolajban aranybarnára sütjük az uborkákat.
Tálalhatjuk szószokkal, friss salátával, körettel vagy köretnek is akár.
Ezekhez például istenien passzol:
A mártogatóshoz egy kis tálkában összekeverünk minden hozzávalót, és ezzel tálaljuk a rántott ubit. Jó étvágyat nektek!
Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra
A rántott csemegeuborka teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több abszolút nem mindennapi finomság: