Naná, hogy kirántottuk a mini csemegeuborkát is

Minden, amit ki lehet rántani, megérdemli, hogy minimum egyszer ki is rántsuk. Tudjuk, hogy bűnös dolog ez, de van-e jobb, mint az olajban sült, panírozott dolgok? Nem nagyon. A borjúbécsin, a sajton meg a gombán túl mi most a mini csemegeubikat áldoztuk be az olajos, aranybarna bundák oltárán...és milyen jól tettük!

Hát magyarok vagyunk, nem? Rántsunk ki mindent is, ugyebár! Mi már rendszeresen készítjük, szóval most nektek is elhoztuk ezt a receptet, higgyétek el, nagyon egyszerű és finom is, és végre egy kis újdonság a vegáknak…meg amúgy a húsevőknek is. Ez egy különleges fogás, ami főételnek, előételnek, de snacknek is kiváló, készítsétek el a rántott csemegeuborkát, rá fogtok kapni!

Rántott csemegeuborka, recept itt! (Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra)

Lássuk, hogyan készült nálunk ez a furcsa kis nasssolnivaló, ha valami rendhagyóra vágytok. Mutatjuk a hozzávalókat!

A rántott csemegeuborkához:

380 g csemegeuborka (2 üveg, 2-5 cm-s), 2 db tojás, 100 g kukoricaliszt, 10 dkg panko,
1 tk fokhagymapor

A mártogatóshoz:

100 g joghurt, 2 ek majonéz, 1 tk kapor, só, bor, olívaolaj

Elkészítés:

Az uborkadarabokat leszűrjük, majd konyharuhába bugyolálva a felesleges nedvességet leitatjuk róluk, mielőtt elkezdenénk panírozni.

Szokásos módon bepanírozzuk az uborkákat: liszt, tojás, morzsa. Annyi, hogy a morzsához pankót használunk, amit egy kevés fokhagymaporral ízesítünk.

Forró napraforgóolajban aranybarnára sütjük az uborkákat.

Tálalhatjuk szószokkal, friss salátával, körettel vagy köretnek is akár.

Ezekhez például istenien passzol:

A mártogatóshoz egy kis tálkában összekeverünk minden hozzávalót, és ezzel tálaljuk a rántott ubit. Jó étvágyat nektek!

Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

A rántott csemegeuborka teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több abszolút nem mindennapi finomság:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk