Naná, hogy kirántottuk a mini csemegeuborkát is

Minden, amit ki lehet rántani, megérdemli, hogy minimum egyszer ki is rántsuk. Tudjuk, hogy bűnös dolog ez, de van-e jobb, mint az olajban sült, panírozott dolgok? Nem nagyon. A borjúbécsin, a sajton meg a gombán túl mi most a mini csemegeubikat áldoztuk be az olajos, aranybarna bundák oltárán...és milyen jól tettük!

Hát magyarok vagyunk, nem? Rántsunk ki mindent is, ugyebár! Mi már rendszeresen készítjük, szóval most nektek is elhoztuk ezt a receptet, higgyétek el, nagyon egyszerű és finom is, és végre egy kis újdonság a vegáknak…meg amúgy a húsevőknek is. Ez egy különleges fogás, ami főételnek, előételnek, de snacknek is kiváló, készítsétek el a rántott csemegeuborkát, rá fogtok kapni!

Rántott csemegeuborka, recept itt! (Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra)

Lássuk, hogyan készült nálunk ez a furcsa kis nasssolnivaló, ha valami rendhagyóra vágytok. Mutatjuk a hozzávalókat!

A rántott csemegeuborkához:

380 g csemegeuborka (2 üveg, 2-5 cm-s), 2 db tojás, 100 g kukoricaliszt, 10 dkg panko,
1 tk fokhagymapor

A mártogatóshoz:

100 g joghurt, 2 ek majonéz, 1 tk kapor, só, bor, olívaolaj

Elkészítés:

Az uborkadarabokat leszűrjük, majd konyharuhába bugyolálva a felesleges nedvességet leitatjuk róluk, mielőtt elkezdenénk panírozni.

Szokásos módon bepanírozzuk az uborkákat: liszt, tojás, morzsa. Annyi, hogy a morzsához pankót használunk, amit egy kevés fokhagymaporral ízesítünk.

Forró napraforgóolajban aranybarnára sütjük az uborkákat.

Tálalhatjuk szószokkal, friss salátával, körettel vagy köretnek is akár.

Ezekhez például istenien passzol:

Rosolli, a finn céklasaláta

Az egyik legnépszerűbb finn köret ez a tejszínes, gazdagon készített céklasaláta. Húsok, halak, egytálételek mellé egyaránt kiváló fogás, ami a karácsonyi menüsornak is ...

Veganuári Hasselback-burgonya

A Hasselback-burgonya egy mókás újragondolása a klasszikus, sütőben sült krumplinak. Tökéletes köretnek, de önmagában is laktató és látványos étel. Még extrább, ha felturbózzuk ...

A mártogatóshoz egy kis tálkában összekeverünk minden hozzávalót, és ezzel tálaljuk a rántott ubit. Jó étvágyat nektek!

Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

A rántott csemegeuborka teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több abszolút nem mindennapi finomság:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...