Sokan kardoskodnak manapság a rántás ellen, miszerint egy idejét múlt, rémes menzás időket idéző és gyakorlatilag felesleges konyhai művelet, mert a fehér lisztes csomós olaj elhagyásával illetve más technikákkal is szuper krémes, kellő sűrűségű ételeket rittyenthetünk, mások pedig úgy vélik, semmi vész nincs akkor, ha egy kis adag (simára kevert!) rántás landol a főzelékünkben, levesünkben, ragunkban.
Ezekbe sem került fehérliszt:
Ha te is úgy véled, hogy elhagyni menőbb, mint használni, vagy szimplán szeretnél egészségesebb, tudatosabb eljárások felé nyúlni, esetleg gluténérzékeny vagy, akkor jöjjön 5 olyan rántás, ami neked való.
Katt a képre a galériáért!
5 egészségesebb „rántás", ha kerülnéd a sima lisztes verziót
Krumpli
A burgonya természetes keményítőtartalma miatt az egyik legjobb sűrítésre. Bármit főzünk (leves, krémleves, főzelék), ha burgonyát is teszünk bele, sűrűbb, krémesebb lesz. Nyersen is belereszelhetjük, így is tökéletes sűrítőanyag. 5 perccel a leves elkészülte előtt adjuk hozzá az ételhez.
Önmagával sűrítés
A legmenőbb, legtisztább verzió, ami semmilyen extra alapanyagot nem igényel, viszont kicsit több zöldségalapanyagot, mivel itt egy részt le fogunk turmixolni. Ha megfőtt a zöldség, kiveszünk egy keveset, és lepürésítjük, majd visszatesszük a levesbe főzelékbe. Ennyi!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a konyhai praktikákat is fontold meg: