5 egészségesebb „rántás", ha kerülnéd a sima lisztes verziót

A rántás elég megosztó konyhai cselekedet, hiszen a sima fehérliszt szinte szitokszónak számít pár éve a tudatosabb, előre mutató háztartásokban. De hogy sűrítsünk helyette?

Sokan kardoskodnak manapság a rántás ellen, miszerint egy idejét múlt, rémes menzás időket idéző és gyakorlatilag felesleges konyhai művelet, mert a fehér lisztes csomós olaj elhagyásával illetve más technikákkal is szuper krémes, kellő sűrűségű ételeket rittyenthetünk, mások pedig úgy vélik, semmi vész nincs akkor, ha egy kis adag (simára kevert!) rántás landol a főzelékünkben, levesünkben, ragunkban.

Ezekbe sem került fehérliszt:

Tökéletes finomfőzelék

Rájöttem, miért fújjognak a gyerekek, ha a finomfőzelékről esik szó. A fő bűnöst az alapanyagok között találjuk, ez nem más, mint a karalábé, ami a húslevesben is gyakran ...

Cukkinis tökfőzelék

A cukkini és a szezonális főzőtök ebben a receptben olyanok, mint a borsó meg a héja. Tökéletesen kiegészítik egymás ízeit és színeit akkor is, ha sárga vagy éppen zöld cukkinivel ...

Ha te is úgy véled, hogy elhagyni menőbb, mint használni, vagy szimplán szeretnél egészségesebb, tudatosabb eljárások felé nyúlni, esetleg gluténérzékeny vagy, akkor jöjjön 5 olyan rántás, ami neked való.

Katt a képre a galériáért!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai praktikákat is fontold meg:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...