A kanári-szigeteki ráncos krumpli, amely dupla mártogatóssal megy mennybe

Akár egy klasszikus magyaros fogás neve is lehetne a ráncos krumpli, mégis egyenesen a Kanári-szigetekről érkezett asztalunkra: különleges sófűrdőt kapott, és két olyan ízbomba mártogatóst, hogy ezentúl le se kerülnek majd a repertoárodról!

A Papas arrugadas szó szerinti jelentése ráncos burgonya, amely a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek jellegzetes étele. A Kanári-szigetek lakosai a burgonyát papas-nak nevezik, míg Spanyolország más részén inkább patatának hívják. Ehhez az ételhez mindössze két összetevőre van szükség: kis szemű burgonyára (nem azokra a hatalmas szörnyekre, amelyeket megszoktunk a szupermarketekben, inkább válasszunk a piacon apróbb szemű burgonyát vagy újkrumplit) és durva tengeri sóra. Eredetileg a burgonyát tengervízben főzték, de bőséges tengeri só hozzáadása ízében és ráncos megjelenésében is hasonló eredményt ér el.

A teljes receptet itt találod!

Tipp: ne pucold meg a burgonyát, csak ügyelj arra, hogy főzés előtt alaposan tisztítsd meg. Tálald a papas arrugadas-t kis tányérokon köretként halhoz vagy húshoz, vagy előételként a hagyományos kanári-szigeteki mártások, mojo picon vagy mojo cilantro mellé.

Egészben sült pisztráng

Ha valami egyszerűt és könnyedet készítenénk az ünnepekre, ez az egészben sült pisztráng tökéletes választás lehet. Csodálatosan passzol salátához, krumplikörethez és ...

Egyben sült karaj

Egy jól elkészített egészben sült hús remek kísérője lehet egy főzeléknek, vagy bármilyen más köretnek, másnap pedig kitűnő adalék egy jó szendvicshez. Sok probléma pedig nincs az ...

És hogy mivel lesz tökéletes a kanári-szigeteki ráncos krumpli?

Mojo Picón, azaz spanyol pirospaprikaszósz és Mojo Verde, azaz spanyol zöldmártás készült hozzá. Hogy melyik hogyan készül?

Minden mojoszósz (ejtsd: moho) szülőhazája a spanyol Kanári-szigetek. Valójában a Mojo Picón (pirospaprikaszósz) és a Mojo Verde (jelentése szó szerint „zöld szósz”) a régió leghíresebbjei, és gyakran a másik legnépszerűbb slágerétellel, a Papas Arrugadasszal (spanyol ráncos krumpli) mellé tálalják őket. A Mojo egy nyers, friss és élénk szósz, amelyet fűszerként, feltétként vagy pácként használnak még halhoz, csirkéhez, zöldségekhez (de tulajdonképpen bármihez jó). Nem túlzás, készülj fel arra, hogy ezután MINDENRE Mojo szószt fogsz tenni. Ezek a mojo-k lehetnek vörösek vagy zöldek, és néha fűszeresek, akárcsak a mojo picón. Tálald őket tapaszként házi sült burgonyával vagy patatas arrugadasszal.

A zöldszósz, a Mojo Verde korianderrel, a pirosszósz, a Mojo Picón pedig pirospaprikából készül (recept és fotók: Hering András)

A Mojo Verde pontos receptjét itt, a Mojo Picón receptjét pedig itt találod!

A Mojo Verde pontos receptjét itt találod!
A Mojo Picón receptjét pedig itt találod!

Recept és fotók: Hering András

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több finom szépség itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...