4 étel, ami segít, hogy bőröd feszes és rugalmas maradjon

Bizony, vannak olyan ételek, amelyekkel késleltetheted a bőröregedés folyamatát. Mutatjuk, melyek ezek.

A ráncok megjelenése teljesen természetes folyamat, amit ugyan megakadályozni nem lehet, azonban késleltetni igen, ha odafigyelünk a bőrünkre. A rengeteg krém és egyéb termék mellett, az is nagyon fontos, hogy odafigyeljünk arra, milyen ételeket eszünk.

Megfelelő életmóddal, tudatos táplálkozással például sokat tehetünk azért, hogy bőrünk minél tovább feszes maradjon, továbbá azt is megakadályozhatjuk, hogy a kisebb-nagyobb ráncaink ne mélyüljenek el idő előtt. Jöjjön 4 étel, ami segít abban, hogy bőröd feszes és rugalmas maradjon még sokáig.

Ételek, amelyek jók a ráncok ellen

Olajos magvak

Az olajos magvakban, mint például a dió, a kesudió, a mogyoró vagy a mandula rengeteg a B-vitamin, továbbá a telítetlen zsírsavak, amik támogatják a kollagén termelődését a szervezetünkben. Ha teheted, minden nap egyél meg ezekből egy marékkal napközben.

Tojás

A tojás amellett, hogy tele van olyan hasznos tápanyagokkal, mint az A-, D- vagy az E-vitamin, kollagént is tartalmaz, ami sokáig megőrzi a bőröd feszességét. Emellett fontos azt is kiemelni, hogy alacsony a kalóriatartalma, így a diétánk alatt is kiváló alapanyag.

Posírozott tojás

Szeretünk vasárnapokon tojást reggelizni, ma posírozva került az asztalra. Posírozáskor különösen fontos, hogy minél frissebb tojásokat használjunk. A mindentudó Szakácsok ...

Spenótos tojásreggeli - casserole

Rántottával kezdeni a napot nagyszerű, de most Húsvétkor valami izgalmasabb tojásételt szeretnék készíteni. Rátaláltam erre a tojásos casseroléra, amit eredetileg angolszász vidéken ...

Citrusfélék

A C-vitamin nemcsak az immunrendszeredet támogatja, hanem a kollagén termelődését is. Éppen ezért érdemes C-vitaminban gazdag ételeket fogyasztani, mint például a grépfrút, a narancs vagy a lime. Készíts belőlük smoothie-t, turmixot vagy limonádét ebben a nagy melegben!

Fodroskel

A fodroskel tele van hasznos tápanyagokkal, amik már önmagában jó tesznek a bőrödnek. Mindemellett azonban tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat, amik hozzájárulnak a bőr regenerálódásához.

Krémes fodroskel-pestós spagetti

Szinte bármiből lehet pestót készíteni. Lényeg, hogy a fokhagyma, az olajos magvak és parmezán szentháromsága ne törjön meg. Nagy kedvenceim közé tartoznak az élénkzöld szószok és ...

Fodroskel-chips

Fodros kelből készítettünk egy szuper egészséges chipset, ami olyan lett, hogy nem lehet abbahagyni! A recept roppant egyszerű, percek alatt elkészül és a végeredmény egy olyan chips, ami ...


Még több bőrápolás:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...