Ramen és lasagne egyben? Ezért őrül meg most a TikTok

Furcsa ételkeresztezésekből kijutott az elmúlt években, gondoljunk csak a cronutra vagy a cruffinra, az édességek után pedig itt egy új főétel, ami a ramen és a lasagne párosításából született meg.

Kinek van ideje hétköznap este gyönyörűen megterített asztalnál egy hatalmas, több óra alatt elkészült vacsorát elfogyasztani? Senkinek. Az internet pedig kimeríthetetlen forrása a gyorsan összedobható és laktató ételeknek, például találunk tippeket arra a TikTokon, hogyan lehet feldobni egy sima ramen csomagot, de most még ennél is tovább mentek a kreatív felhasználók, és megteremtették a gasztronómia legújabb hibridjét: a ramen-lasagnét.

Ezért a ramen-lasagne hibridért őrül meg most az internet // Fotó: TikTok / Taste of home

Míg a paradicsomos-fetás tészta és a mézes-epres fetás tészta igazi fennkölt csemege volt, a @ramenkingivan által megteremtett recept, a ramen-lasagne sokkal inkább a praktikumra megy rá, a cél, hogy hétköznap este az ember gyorsan össze tudjon dobni valami laktatót.

Hogyan születik meg ez az étel? Pofonegyszerűen!

Egy kis üveg sütőedénybe beletesz egy fél csomag száraz ramen tésztát, majd erre ráönt egy jó nagy adag tésztaszószt. Ezután cheddar sajtot reszel a tetejére, majd az egészet a másik fél csomag ramen tésztával koronázza meg.

@rkihd

Ramen lasagna huh? BET! Reply to @thel.g.b.ts #recipes #ramen #collegefood #cooking #diy #food #howto

♬ BOO! - Championxiii

Ezután ismét jön egy adag tésztaszósz, és nem fukarkodik a sajttal sem.

Aztán fog egy újabb csomag ramen tésztát, félbetöri, majd megismétli az egészet, és az utolsó fél adag tésztát apróra morzsolva, kenyérmorzsaszerűen rászórja az egész építmény tetejére.

Ezután még ad hozzá egy kis cheddar sajtot, biztos, ami biztos, majd az egészet beteszi a sütőbe 180 fokra 25-30 percre. A végeredmény nem túl szofisztikált, de nagyon is laktató.

Forrásunk volt.


Még több trükkös cikk itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...